Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kronoberg

Från 5 november till 26 november gäller allmänna skärpta råd i Växjö kommun och Kronobergs län.

Stäng meddelande

Om Söraby skola

Söraby skola är en låg- och mellanstadieskola med omkring 293 elever. Vi har vår verksamhet i nyrenoverade lokaler i samhället Rottne. Kring varje årskurs finns en arbetsgrupp som består av tre pedagoger och elevstödjare. Varje arbetsgrupp får kontinuerlig coachning och handledning av skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet består av samordnare/kurator, lärarcoach, speciallärare och skolsköterska.

Skolan är organiserad i arbetslagen fritidshem, årskurserna F-3 och årskurserna 4-6. Kring varje årskurs finns en arbetsgrupp som består av tre pedagoger och elevstödjare. Varje arbetsgrupp får kontinuerlig coachning och handledning av skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet består av samordnare/kurator, lärarcoach, speciallärare och skolsköterska.

Raster & aktiviteter

På raster har vi hjälp av rastfaddrar, pensionärer som på frivillig grund är till för att stödja våra elever under deras aktiviteter. Skolgården är stor med biblioteket centralt beläget. Söraby skola har tillgång till en stor sporthall samt en liten gympasal för fritidsbarnen. På Söraby skola jobbar vi för att våra elever ska trivas och lyckas i sitt skolarbete. Söraby skola är en skola att utvecklas positivt i.

Samverkan för bättre skola

Skolan ingår i Skolverkets utvecklingssatsning "Samverkan för bästa skola" för att vidareutveckla trygghet och studiero samt arbetssättet värdeskapande lärande för ökad måluppfyllelse. På skolan pågår även ett arbete med att implementera användandet av iPad och chromebook i undervisningen. Alla elever i årskurs 4-6 har tillgång till varsitt digitalt verktyg. I årskurs 1-3 har eleverna tillgång till iPad-plattor, där tre elever får dela på en gemensam iPad.

Kontakt

 • Söraby skola

  Expedition

  0470-79 65 00

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Smedsgårdsvägen 5, Rottne

  Postadress

  Växjö kommun

  Söraby skola

  Box 1222, 351 12 Växjö

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020
Förskola och skola