Distansundervisning för åk 8 och 9 på Teleborg Centrum

På grund av en utökad smittspridning i årkurs 8 och 9 och utifrån rekommendation från smittskyddsläkaren i Region Kronoberg kommer årskurs 8 och 9 övergå i distansundervisning under perioden 28 april till och med 7 maj 2021.

Eftersom smittspridningen bedöms vara kopplad till just årskurs 8 och 9 kommer årskurs 7 fortsätta med närundervisning på skolan som vanligt. För årkurs 8 och 9 sker distansundervisningen i realtid och eleverna ska delta i undervisningen hemifrån.

Hur kommer det fungera?

Distansundervisningen är organiserad utifrån att varje enskild elev följer ordinarie schema och kopplar upp sig via sin Chromebook från sitt hem. Om eleven saknar uppkoppling i hemmet kan ni kontakta respektive klassföreståndare, så ser vi över en lösning för just er.

Under tisdagen 27 april fick berörda elever information om att ta med dator och övrigt skolmaterial hem. Om elever skulle behöva hämta något skolmaterial på skolan för att delta i undervisningen, kontakta klassföreståndare.

Vad gäller kring mat?

Under distansundervisningen kommer elever kunna beställa och hämta ut kylda/frysta matlådor. Det kommer finnas avhämtningsplatser vid Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum i Växjö samt i Braås, Gemla, Ingelstad, Lammhult och Rottne.

Beställning av matlådor sker via denna länk Länk till annan webbplats.. I e-tjänsten anges önskad hämtningsplats samt eventuellt behov av specialkost. Det är möjligt att hämta upp fem portioner vid samma tillfälle. Exakta platser och utlämningstider hittar ni också i länken ovan.

Ni kommer kunna beställa matlådor från och med ikväll, tisdag, men kunna hämta upp de första från och med torsdag 29 april. Därefter går det att hämta ut matlådor samtliga dagar som distansundervisningen pågår.

Stöd och hjälp

Om en elev har behov av att komma i kontakt med elevhälsan under distansundervisning kan ni kontakta mentor/klassföreståndare som förmedlar vidare kontakter.

Om det finns elever som har särskilda skäl för att vistas i skolan kommer de att kunna göra det under perioden med distansundervisning. Beslut om detta fattas av rektor och berörda elever och vårdnadshavare kontaktas av respektive mentor/ klassföreståndare.

Nu hjälps vi åt

Under den tid som beslutet gäller förväntar vi oss att eleven bedriver sina studier utifrån skolans schema i realtid samt att eleverna håller social distans. Vi förväntar oss av er som vårdnadshavare att ni håller era barn hemma under denna period. Uppmana barnen att inte träffa andra utanför familjen mer än absolut nödvändigt och avstå gärna från fritidsaktiviteter.

Om ni önskar mer information hänvisar vi er till klassföreståndare eller skolledningen.

Skolledningen

Kontakter

 • Teleborg centrum

  Expedition

  0470-419 34

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Smedsvängen 72, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun

  Teleborg centrum

  Box 1222, 351 12 Växjö

Senast uppdaterad: 27 april 2021