Enstaka kurser

Från och med hösten 2017 finns det möjlighet att gå enstaka kurser inom pågående yrkeshögskoleutbildningar. Kontakta utbildningsanordnarna för aktuellt utbud. Kurserna är kostnadsfria, men kostnader för litteratur tillkommer i regel. Studietakten och antalet schemalagda träffar varierar mellan kurserna.

Bedömning av behörighet till enstaka kurs och eventuellt urval följer samma process som vid ordinarie antagning. Antal platser som erbjuds varierar från kurs till kurs. Efter genomgången kurs med godkänt resultat utfärdas ett utbildningsbevis.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och löpande ändringar. Kontakta alltid anordnaren vid utbildningsspecifika frågor. Tryck på utbildningens namn för att läsa mer om kurserna och söka plats.

Till dig som ska söka till yrkeshögskolan:

  • Du ansöker hos respektive utbildningsanordnare.
  • Ansökningsförfarandet kan se olika ut – läs noga igenom vad som gäller hos varje enskild anordnare så att du inte missar något.
  • Sista ansökningsdatum kan variera beroende på vilken utbildningsanordnare det är.
  • Är du i behov av särskilt pedagogiskt stöd, kontakta utbildningsanordnaren i tidigt skede och informera om vilka insatser som kan behövas.

Aktuella kurser:

Följande gäller för enstaka kurser inom driftteknikerutbildningen.

- Samma behörighetskrav som till programmet gäller, d v s slutförd gymnasieutbildning med minst godkänt betyg i Matematik 2/Matematik B samt ytterligare gymnasiekurser inom energi/teknik/naturvetenskap. Om man saknar formell behörighet finns goda möjligheter att bli behörig genom reell kompetens (arbetslivserfarenhet).

- Studerande på enstaka kurs samläser med befintlig klass.

- Kurserna går på helfart, distans med koncentrerad undervisning på Nova ca en vecka per kurs. Tider finns angivna i foldern.

- Förutom den skolförlagda tiden genomförs studiebesök på olika företag som en del av kursen. Laborationer kan förekomma, i vissa fall på annan ort vilket kräver resor och övernattningar som bekostas av Nova.

- Kurserna finansieras genom statsbidrag, kostnad för kurslitteratur tillkommer. Litteraturen tillhandahålls av Nova.

- Ansökan görs digitalt via Novas hemsida, se nedan

Utbildningsanordnare: Nova Utbildning, Oskarshamns kommun
Läs mer om kurserna och ansöklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du frågor, vänd dig i första hand till linnea.nyquist@oskarshamn.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 augusti 2020
Förskola och skola