Ansökan öppen för höstens utbildning Drifttekniker / Processoperatör i Växjö

Siktar du på en snabb karriär inom teknik och tillverkning där du har en nyckelroll i produktionen? Flera industrier har redan idag svårt att hitta kompetenta drifftekniker, och man förutspår att rekryteringsproblemen kommer att öka ännu mer i framtiden.

Tillsammans med Nova Utbildning som huvudman kommer Växjölöftet Yrkeshögskola att starta utbildningen Drifttekniker / Processoperatör, studieort Växjö i augusti med sammanlagt tre utbildningsomgångar.

Efter utbildningen är du attraktiv för arbetsgivare inom kraft/värmeproduktion, pappers- och massaindustri och kemisk industri. Drifttekniker och processoperatör är egentligen olika namn på samma arbete, beroende på vilken bransch du jobbar i.

Utbildningen sker på distans med träffar i Växjö eller Oskarshamn några gånger per termin. Undervisningen sker i form av föreläsningar, övningar och grupparbeten, dels via en digital lärplattform och dels på plats på någon av studieorterna.

Under hela utbildningen genomförs studiebesök på olika branschrelaterade företag. Det är 10 obligatoriska träffar. Varje träff är 3-5 dagars schemalagd undervisning på studieorten. Dessutom ingår obligatoriska laborationer som genomförs på andra orter, en vecka termin två och en vecka termin fyra.

Under de veckorna bor du på internat på orten. Resor och boende står skolan för.

Läs mer om utbildningen

Sök direkt till utbildningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, glöm inte att ange Växjö som studieort.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019