Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Fastighetsingenjör tekniska system, Växjö

Älskar du att lösa problem? Digitalisering, energieffektivisering och smarta lösningar driver branschen framåt och gör yrket som fastighetsingenjör till en kreativ utmaning för dig som tänker framåt, gillar teknik och att lösa problem.

Fastigheter – är inte det glödlampor och skruvmejslar? Nix, det var på 1900-talet! 2019 kan du styra en hel stadsdel på distans från en bärbar dator. Fastighetsbranschen är en av Sveriges mest spännande, teknikintensiva och framgångsrika branscher!

Som fastighetsingenjör är du en teknisk specialist. Du ansvarar för optimering, drift och underhåll av fastighetens tekniska system och för att säkra krav på driftsekonomi, energiprestanda och energieffektivisering. Värme, kyla, ventlilation, energiförbrukning, vatten och hyresgäster är bara några av de faktorer man behöver ta hänsyn till. Därför har fastighetsingenjören den kanske allra viktigaste tekniska rollen i branschen idag.

Yrkesliv

Jobb finns hos främst hos fastighetsbolag och fastighetsförvaltare. I Växjö är det till exempel Victoria Park, Bengt Dahlgren, Kungsleden och WSP.

En sak till: oroa dig inte för att ha ”fel” bakgrund! Idag efterfrågar branschen kvinnor och män med olika erfarenheter och bakgrund. Ta gärna del av aktuell lönestatistik för branschen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbildningens upplägg

Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Gävle, Ronneby eller Växjö.

Utbildningslokalerna ligger på Videum nära universitetsområdet. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast finns läraren på en annan ort och under lektionerna kommunicerar du via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning. Kom ihåg att ange Växjö som studieort när du ansöker.

Det är undervisning ca 15 timmar i veckan och resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två studieåren så är det dels 21 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag och dels 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt är en dryg tredjedel av studierna knutna till företag.

Läs mer om utbildningen Fastighetsskötare på www.kyh.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Praktisk information

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN för helfartsstudier, beroende på vilken övrig inkomst du har. Alla svar kring antagning besvaras av KYH.

Utbildningsform:

Yrkeshögskoleutbildning

Omfattning:

415 yh-poäng/83 veckor/2 år och tre veckor

Studietakt:

Helfart

Studieort:

Växjö

Antal platser:

33 st fördelade på olika orter, kom ihåg att ange Växjö som studieort när du ansöker.

Nästa start

Augusti 2020

Ansökan:

1 februari - 3 maj, ansökan hålls öppen under sommaren vid mån av plats!

Behörighet:

För att bli antagen till den här utbildningen behöver du gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2

eller

Bygg och anläggning 2

eller

Praktiskt ellära
Energiteknik 1

Saknar du något behörighetskrav?

Vi kollar inte bara på ditt gymnasiebetyg utan också på ditt CV och dina kunskaper som helhet. När du ansöker fyller du i “reell kompetens” med en motivering, samt bifogar CV och andra intyg eller utbildningar som vi kan göra bedömning på.

Kontakta KYH:s antagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill ha hjälp med behörighetskrav.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2020
Växjölöftet yrkeshögskola