IT-Infrastrukturspecialist, Växjö - tidigare utb.

Efter genomgången utbildning kan du arbeta som systemadministratör, helpdesktekniker, teknikkonsult inom IT eller IT-infrastrukturspecialist för att nämna några yrkesroller.

Information, omsök av utbildningen pågår.

I hård konkurrens beviljades inte utbildningen start höstterminen 2019. Det finns större regional efterfrågan av liknande yrkesroll på annan ort. Utbildningen har varit en viktig del i kompetensförsörjningen för regionala IT-företag och samtidigt väldigt omtyckt bland studerande.

Just nu pågår samtal med regionens företag om framtida behov. Denna webbsida kommer avpubliceras i samband med att ansökan drar igång 11 februari och åter publiceras när ny utbildning startar.

Vi har sen beskedet kartlagt de framtida regionala behoven för yrkesrollen. I samtal med bransch och arbetsliv ser vi forfarande stor efterfrågan av yrkesrollen. Företagen har därför formellt beställt omsök av utbildningen, detta med vissa kursändringar samt mer fokus på programsviter från Microsoft.

Tillsammans med Hässleholms näringsliv och YHS som kvalitetssäkrad utbildningsanordnare har vi nu sökt IT-infrastrukturspecialist med start ht 2019. Sammanlagt gäller det 20 stycken utbildningsplatser på två orter, Växjö och Hässleholm.

I början av februari 2019 får vi besked om utbildningen blir beviljad, vilket meddelas på vår webb.

Om utbildningen

Är det här du?

Har du lätt att få kontakt med folk? Är du en god lyssnare som kan omsätta kundens synpunkter till lösningar? Är du intresserad av nya tekniska landvinningar? Då är vår tvååriga yrkeshögskoleutbildning någonting för dig.

Vad blir du?

Efter genomgången utbildning kan du arbeta som Systemadministratör, Helpdesktekniker, Teknikkonsult inom IT eller IT-infrastrukturspecialist för att nämna några yrkesroller. Du får de kompetenser som krävs för att kunna arbeta som teknisk konsult inom IT-infrastruktur på företag i privat och offentlig sektor. 

Hur ser behovet ut?

Idag finns det en stor efterfrågan på kvalificerad IT-personal. Konsulter inom IT-infrastruktur är en av de mest efterfrågade yrkesgrupperna. Området är ständigt under utveckling och arbetsgivarna har ett stort behov av kunnig personal. Vår utbildning ger dig den kunskap du behöver för att vara med och fylla det stora behovet. Satsa på kunskap som ger utdelning!

Vad läser du?

Utbildningen ger dig goda kunskaper inom installation och konfigurering av servrar, klienter, switchar och routrar. Du lär dig, bland mycket annat, hur en säker infrastruktur byggs upp, att dimensionera IT-utrustningar efter verksamhetens behov och att arbeta projektorienterat. Utbildningen ger dig även goda kunskaper i kundbemötande. 


Utbildningsstart

Höstterminen 2019 (om beviljande från MYH)

Sista ansökningsdag:

1 maj 2019

Studietid: 400 YH-poäng / 2 år / 80 veckor

LIA-veckor:

24 st, 3 stycken perioder på 8 veckor

Utbildningsplatser:

20 st

Vem kan söka:

Du som har grundläggande behörighetlänk till annan webbplats samt krav på särskilda förkunskaper:

För att vara behörig sökande krävs minst betyget G/E i kurserna datorteknik 1A och dator- och nätverksteknik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Kunskaper förvärvade på annat sätt kan vara annan utbildning inom nätverksteknik eller arbetslivserfarenhet, minst ett år på heltid inom relevant yrkesområde. Med relevant yrkesområdemenas Nätverksteknik, support eller arbete inom datateknik.

Du ska skicka in:

Ansökningsblankett och betyg. För att tillgodoräkna dig poäng för relevant tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet vid urvalet, måste du bifoga kopior på dessa betyg/intyg.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019
Förskola och skola