IT-Infrastrukturspecialist

Efter genomgången utbildning kan du arbeta som systemadministratör, helpdesktekniker, teknikkonsult inom IT eller IT-infrastrukturspecialist för att nämna några yrkesroller.

Information

I hård konkurrens beviljades inte vi start HT18, då det finns större regional efterfrågan av liknande yrkesroll på annan ort. Utbildningen är omtyckt och populär bland studerande, samt är en viktig del i kompetensförsörjningen för regionala IT-företag.

Vi kommer nu att kartlägga regionala behov från bransch och företag för att eventuellt söka om utbildningen. Mer information kommer redovisas här på webben.

Är det här du?

Har du lätt att få kontakt med folk? Är du en god lyssnare som kan omsätta kundens synpunkter till lösningar? Är du intresserad av nya tekniska landvinningar? Då är vår tvååriga yrkeshögskoleutbildning någonting för dig.

Vad blir du?

Efter genomgången utbildning kan du arbeta som Systemadministratör, Helpdesktekniker, Teknikkonsult inom IT eller IT-infrastrukturspecialist för att nämna några yrkesroller. Du får de kompetenser som krävs för att kunna arbeta som teknisk konsult inom IT-infrastruktur på företag i privat och offentlig sektor. 

Hur ser behovet ut?

Idag finns det en stor efterfrågan på kvalificerad IT-personal. Konsulter inom IT-infrastruktur är en av de mest efterfrågade yrkesgrupperna. Området är ständigt under utveckling och arbetsgivarna har ett stort behov av kunnig personal. Vår utbildning ger dig den kunskap du behöver för att vara med och fylla det stora behovet. Satsa på kunskap som ger utdelning!

Vad läser du?

Utbildningen ger dig goda kunskaper inom installation och konfigurering av servrar, klienter, switchar och routrar. Du lär dig, bland mycket annat, hur en säker infrastruktur byggs upp, att dimensionera IT-utrustningar efter verksamhetens behov och att arbeta projektorienterat. Utbildningen ger dig även goda kunskaper i kundbemötande. 

Sista ansökningsdag:

1 maj 201X

Studietid: 400 YH-poäng / 2 år / 80 veckor

LIA-veckor:

24 st, 3 stycken perioder på 8 veckor

Utbildningsplatser:

25 st

Utbildningsstart:

HT 201X

Vem kan söka:

Du som har grundläggande behörighetlänk till annan webbplats samt krav på särskilda förkunskaper:

För att vara behörig sökande krävs minst betyget G/E i kurserna datorteknik 1A och dator- och nätverksteknik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Kunskaper förvärvade på annat sätt kan vara annan utbildning inom nätverksteknik eller arbetslivserfarenhet, minst ett år på heltid inom relevant yrkesområde. Med relevant yrkesområdemenas Nätverksteknik, support eller arbete inom datateknik.

Du ska skicka in:

Ansökningsblankett och betyg. För att tillgodoräkna dig poäng för relevant tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet vid urvalet, måste du bifoga kopior på dessa betyg/intyg.

För mer information kontakta:

Johan Hovbrandt, Utbildningsledare
johan.hovbrandt@vaxjo.se
070 - 991 23 71 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 september 2018
Förskola och skola