Redovisningskonsult, Växjö

Tycker du om att jobba självständigt och är en fena på siffror? Då ska du söka till den är utbildningen! I denna utbildning får du lära dig att sköta löpande bokföring, momsredovisning och rapportering.

Som redovisningskonsult kan du jobba på redovisningsbyrå, kommuner och företag. Arbetsuppgifterna varierar och du kan ha ansvar för både bokföringen, redovisningen, gör bokslut, deklarationer, årsredovisningen, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med olika myndigheter.

Yrkesliv

Som redovisningskonsult biträder du med olika redovisningstjänster och även rådgivning. Efterfrågan på redovisningskonsulter är idag väldigt hög och de mindre regionerna söker ständigt kompetent personal inom områden för regionens företag och kommuner.

Utbildningens upplägg

Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Gävle, Ronneby eller Växjö!

Utbildningslokalerna ligger i kommunens VUX- eller YH-centrum. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast är läraren alltså på annan ort och under lektionerna kommunicerar du via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning. Kom ihåg att ange Växjö som studieort.

Det är cirka 15 timmar i veckan som det är undervisning och resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två åren du studerar så är det hela 20 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag. Dessutom gör du 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag.

Mer information om utbildningen på KYHlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Praktisk information

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN för helfartsstudier, beroende på vilken övrig inkomst du har. Alla svar kring antagning besvaras av KYH.

Utbildningsform:

Yrkeshögskoleutbildning

Omfattning:

400 YH-poäng / 80 veckor / 2 år

Studietakt:

Helfart

Studieort:

Växjö

Antal platser:

32 st fördelade på olika orter, kom ihåg att ange Växjö som studieort.

Nästa start

Augusti 2020

Ansökan:

1 februari - 3 maj, ansökan hålls öppen under sommaren vid mån av plats!

Behörighet:

För att bli antagen till den här utbildningen behöver du gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2

Saknar du något behörighetskrav?

Vi kollar inte bara på ditt gymnasiebetyg utan också på ditt CV och dina kunskaper som helhet. När du ansöker fyller du i “reell kompetens” med en motivering, samt bifogar CV och andra intyg eller utbildningar som vi kan göra bedömning på.

Kontakta KYH:s antagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill ha hjälp med behörighetskrav.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 augusti 2020
Förskola och skola