Elin Cederbrandt nominerad till Årets Kronobergare

Tidigare i år tilldelad priset "Växjö unga eldsjäl 2017" och nu nominerad till Årets Kronobergare för sitt arbete med projektet "Together Against Diabetes 1"!

Elin Cederbrandt

Rösta på Elin till Årets Kronobergare:

Elin Cederbrant – tel: 099-104 11
"18-åringen från Växjö som kämpar för ökad kunskap om diabetes typ 1. Har samlat in tre miljoner till informationskampanj och startat Together Against Diabetes. En svensk hjälte."
Läs mer på: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=106&grupp=21641&artikel=6838609länk till annan webbplats

För ett år sedan lanserade Katedraleleven Elin Cederbrandt projektet "Together Against Diabetes1". Sedan november ifjol har projektet samlat in dryga tre miljoner kronor för att finansiera en rikstäckande informationskampanj om typ 1 diabetes. Informationsfilmen spelades in under sommaren och sedan september i år har kampanjen marknadsförts ii social och digital media, print och tv-reklam. Elin har även föreläst under året som gått och är också ambassadör för Barndiabetesfonden som är den fond som är förmånstagare för hela kampanjen.

Nyligen blev hon tilldelad Växjö unga eldsjäl 2017 och motiveringen löd:

”För hennes arbete om ökad kunskap om diabetes typ 1. Elin är en eldsjäl med ett fantastiskt engagemang som förändrar hur vi ser på denna allvarliga sjukdom. Hon skapar förståelse kring diabetes hos barn, unga och vuxna, med bland annat informationsfilmer till skolan. Genom T.A.D.1 - Together Against Diabetes1- har hon fått in frågan på agendan och gett den en långsiktig plattform”

På världsdiabetesdagen den 14/11 skrev Aftonbladet om Elin och hennes arbete: https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/gX91k/elin-18-samlade-in-flera-miljoner-blev-trott-pa-okunskapenlänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 december 2017