Vem tycker du ska få kommunens mångfaldspris?

Den här veckan är det Helen Karlsson Jacobsson som skriver bloggens inlägg. Hon jobbar med social hållbarhet, inflytande och delaktighet och bloggen handlar därför såklart om mångfald och kommunens fina mångfaldspris.

Mångfald och inkludering är en väldigt viktig del av hållbarhetsarbetet eftersom vi alla måste hjälpas åt med att bygga det hållbara Växjö. Alla behöver få vara med och bidra. Genom att vi alla tillsammans utformar och anpassar samhället i Växjö skapar vi en känsla av inkludering, tillhörighet och delaktighet. Vi får ett mer öppet, tryggt och sammanhållet Växjö där alla kan vara sig själva. Ju fler som är med på resan till det hållbara Växjö, desto starkare blir vi och når ännu längre.

Nu är det dags att nominera kandidater till mångfaldspriset 2021. Mångfaldspriset är helt enkelt ett pris från kommunen som ges till någon eller några privatpersoner, företag, organisationer, föreningar, medarbetare eller arbetsplatser som jobbar särskilt hårt för mångfalden i kommunen. Priset har två olika delar: ett för samhällsperspektivet och ett för verksamheter eller medarbetare för Växjö kommuns medarbetare/verksamheter/arbetsplatser.

Priset har delats ut sedan 2012 och har varje år haft minst en, men ibland två, pristagare. Förra året fick Regionteatern Blekinge-Kronoberg priset, och innan dess har till exempel Växjö Titans, Disa Horner och Julia Desirée Obitian för #tystiklassen, och Indica UF varit pristagare. Vissa år har det varit skralt med nomineringar, så därför vill vi i år uppmuntra särskilt till att lyfta fram möjliga pristagare.

Senast den 15 mars vill vi ha in din nominering. Du skickar in den via ett webbformulär eller som en e-post till kommunstyrelsens e-postlåda. Glöm inte att motivera varför just din kandidat förtjänar priset!

Använd den här länken för att nominera en kandidat till Mångfaldspriset 2021

/Helen Karlsson Jacobsson, utredningssekreterare

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 mars 2021