Häng med under Earth Week

På måndag rullar vi igång årets hållbarhetsvecka Earth week 2021. Earth Week är Växjös vecka för framtiden där vi sätter fokus på de ständigt aktuella frågorna om hållbarhet. Pernilla Bodin, projektledare för årets upplaga av Earth Week berättar här mer om veckans program.

Det finns så mycket kraft i Växjö, så många som vill vara med och skapa den hållbara omställning vi behöver göra för att vi som människor ska må bra på en planet som mår bra. Denna vecka delar en del av dem med sig av inspiration och kunskap till dig, så att du kan vara med. Det känns roligt att kunna erbjuda en digital Earth Week när möjligheterna att träffas är begränsade.

Välj och vraka mellan olika föreläsningar, filmer och dialoger. En del kräver anmälan, en del är det bara att ansluta till.

En av vår stads matprofiler, Gustav Hector ger oss härlig matinspiration till fredagsmyset. Johanna Leymann, influenser och författare, ger oss verktygen och tankesätten vi behöver för att få en lite mer hållbar garderob. Vårt avfallsbolag SSAM tar med oss på resan mot ett Småland utan avfall – vad är det och varför ska vi göra den resan? Demokratiambassadör Lena Posner-Körösi berättar om varför demokratin är så viktig i ett hållbart samhälle. Metereologen Madeleine Westin ger oss en beskrivning av hur vi kan förstå vädret nuförtiden. På flera ställen runtom i kommunen kan du även lyssna på en digital guidning av platsen, om våra badbara sjöar eller om Pär Lagerqvist.

Självklart avslutar vi veckan genom att symboliskt släcka våra lampor under Earth Hour, den 27 mars, mellan klockan 20.30-21.30. Tänd några ljus och fundera på vilket sätt du kan vara en del av lösningen för ett hållbart samhälle.

Earth Week skapades 2014 som en hyllning och en samlingspunkt för att visa och dela med oss av allt som händer inom miljö, klimat och hållbarhet. Varje år samlar vi allt fler arrangörer som vill dela med sig av sin kunskap och inspirera till aktivitet.

Det är tillsammans vi gör det! Är du med?

Pernilla Bodin och projektteamet för Earth Week 2021

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juni 2021