Är att må bra på jobbet en del i hållbarhetsarbetet?

Är att må bra i jobbet en del i hållbarhetsarbetet? Den frågan ställer sig Åsa Lindström, enhetschef med ansvar för arbetsmiljöfrågor, i veckans blogginlägg.

Under vår arbetsdag berörs vi av vår arbetsmiljö på olika sätt. Vi möter kollegor, brukare, elever, kunder och medborgare, vi lyfter tungt och arbetar med kroppen. Vi tar oss till och från arbetsplatser eller arbetar ute i trafiken och vid datorn både möts vi och utför våra uppgifter. I vår stora kommunala organisation har vi alla olika utmaningar för att se till att jag själv och de runt omkring mig både mår väl och håller hela arbetslivet. Det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete.

För att lyfta arbetsmiljöfrågorna inom Växjö kommunkoncern har vi tagit fram en plan för god arbetshälsa. Den syftar till att skapa en god arbetsmiljö oavsett på vilken arbetsplats man arbetar. Arbetshälsa innebär att arbetet är säkert, hälsosamt och motiverande. Det skapar vi genom att arbeta både med det förebyggande arbetsmiljöarbetet och det hälsofrämjande. Att tillsammans lyfta hur vi har det på jobbet, att motivera varandra till fysisk aktivitet och att visa respekt och tillit för varandra är de bästa ingredienserna till att skapa god arbetshälsa.

Under det år som gått, när pandemin härjat som värst, har vi alla mötts av olika utmaningar i vårt arbete. Det vi har gemensamt är att vi har lärt oss vikten av att se varandra och vara lyhörda för varandra. Vi har även delat med oss av goda tips för att behålla gemenskapen och främja fysisk aktivitet vid hemarbete. Exempel kan vara: ha en lunchkompis via telefon, digital fototävling och hälsobingo. Flera arbetsgrupper som tidigare inte kunde träffas så ofta, har upptäckt att de fått en tätare kontakt och gemenskap tack vare de digitala verktygen.

Förra veckan påbörjades inflyttning till det nya kommunhuset och vi som har vår arbetsplats där påbörjar ett nytt arbetssätt i ett aktivitetsbaserat kontor. Detta innebär att vi inte har ett eget skrivbord och plats utan att vi utefter dagens aktivitet och behov väljer vilken plats som passar bäst till arbetsuppgiften. Arbetssättet ställer större krav på digitala hjälpmedel och vana att mötas digitalt, något som vi under året som gått vant oss vid.

Jag känner stolthet över att få arbeta med Plan för god arbetshälsa och skapa förutsättningar för att alla ska må bra och trivas på sitt arbete. Att få arbeta tillsammans med mina kollegor på denna resa är något som driver mig till nya utmaningar i mitt arbete.

/Åsa Lindström, enhetschef Friskt arbetsliv

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 maj 2021