Till arrangörer

Tillsammans lyfter vi viktiga frågor för vår framtid under miljöveckan Earth Week 25-30 mars 2019. Här kan du som medarrangör få viktig information för din medverkan och om vad som händer. Låt oss tillsammans sprida det intressanta innehållet under veckan.

Växjö kommunkoncern är huvudarrangör för Earth Week och välkomnar nätverk, företag, ideella föreningar, studieförbund, myndigheter, universitet och politiska partier att delta.

Alla evenemang under Earth Week finns enbart på webben, vi sparar pengar och papper på att inte ha ett tryckt programblad. Earth Week program 25-30 mars www.vaxjo.se/earthweeklänk till annan webbplats

Att tänka på som arrangörer

Syftet med Earth Week är att skapa engagemang och sprida kunskap om miljöfrågor och naturligtvis ska detta genomsyra det som händer under veckan. På fredagen och lördagen kommer det finnas möjlighet till källsortering i pop up-parken utanför stadsbiblioteket. Tänk på att välja transportmedel som är så miljövänliga som möjligt.

Innehåll under Earth Week

Earth Week har inget särskilt tema för 2019, alla kan lyfta miljöfrågor inför framtiden och sitt arbete för en bättre miljö i Växjö. Kommunen kommer att ta upp hur det gått med miljömålen i miljöprogrammet bland annat genom en utställning i Växjö stadsbibliotek.

På lördag den 30 mars kan vi fortfarande erbjuda fler att delta som utställare under Earth Week Festival och mässa på Växjö stadsbibliotek, klockan 10.00-15.00, men även utomhus i Västra Esplanaden som kommer att bli en Pop-up park både fredag och lördag under Earth Week 2019.

Utmaningar för arbetsplatser

Vi har också tagit fram enkla utmaningar för anställda i Växjö kommunkoncern, dessa får gärna fler använda sig av. Passar bra att sprida på arbetsplatser. Utmaningar under Earth Week.

Hur sprider vi Earth Week

Är du med i Earth Week-programmet som medarrangör

  • skriv att "...detta evenemang är en del av Earth Week 25-30 mars 2019. Hela veckans program finns på www.vaxjo.se/earthweek "
  • gör gärna eget facebook-event (om Växjö kommun är medarrangör så gör vi facebook-event)
  • dela gärna facebook-event under Earth Week
  • gör du inlägg i sociala medier, använd och sprid hashtag #earthweekvaxjo
  • följ och dela Växjö kommun på facebooklänk till annan webbplats
  • ge oss gärna bild och text till instagramkontot www.instagram.com/earthweekvaxjolänk till annan webbplats

Låna en flagga under Earth Week

Genom att flagga visar ni att ni arbetar och stöder "En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. Ni kan låna flaggan kostnadsfritt, den finns i två storlekar:
240 x 150 cm för en flaggstång på 9-10 meter och 300 x 190 cm för en flaggstång på 12 meter.

För mer information och kontakt

Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar när du vill earthweek@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2019