Växjö kommuns mångfaldspris

Varje år delar Växjö kommun ut mångfaldspriset efter nomineringar. Vinnare 2019 ser du längre ner.

Mångfaldspriset är en del av Växjö kommunkoncerns arbete för att uppnå de målsättningar som finns i mångfaldsprogrammet. Priset består av ett diplom, ett konstverk och/eller en summa pengar.

Växjö är en öppen och inkluderande kommun där lika värde, rättigheter och möjligheter för alla människor är normen. Växjö kommun vill tillsammans med alla Växjöbor göra Växjö till en kommun som står upp för alla människors lika värde. Tillsammans skapar vi en kommun där alla har rätt att vara sig själva.

Nominering till mångfaldspriset

Mångfaldspriset kan delas ut till Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser inom Växjö kommunkoncernen som arbetar för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor. Nu vill Växjö kommun ha in förslag på kandidater som är värda att få pris.

Priset är i två delar:

  • Ett sammanhållet Växjö - för företag, organisationer, enskilda personer (för samhällsperspektivet).
  • Ett för verksamhet- och medarbetarperspektivet - för Växjö kommuns verksamheter/arbetsplatser.

Nominering

Nominering till mångfaldspriset ska skickas skriftlig tillsammans med motivering till varför den/de föreslagna förtjänar pris. Datum för nominering kommer upp här på webbplatsen när det är aktuellt.

Frågor till Josefine Erkisson, hållbarhetsavdelningen, Växjö kommun.

Bestämmelser för Växjö kommuns mångfaldsprislänk till annan webbplats

Priset utbetalas under förutsättning att beslut har tagits. Från 2019 är det kommunstyrelsens hållbarhetsutskott som ger underlag till beslut och kommunstyrelsen som tar beslut utifrån de bestämmelser som gäller. Priset är ett diplom, ett konstverk och/eller en summa pengar.

Mångfaldspris 2019

Vinnarna av Växjö kommuns mångfaldspris 2019 är för samhällsperspektivet: Praktiska gymnasiet. Mångfaldspriset som medarbetare går till Sara Lennqvist, lärare på Centrumskolan.

Nyhet om vinnarna


Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 augusti 2019
Hållbar utveckling