Växjö kommuns mångfaldspris

Varje år delar Växjö kommun ut mångfaldspriset efter nomineringar. Nästa års nominering startar i februari 2020. Vinnare 2019 ser du längre ner.

Växjö kommun vill tillsammans med alla Växjöbor göra Växjö till en kommun som står upp för alla människors lika värde. Tillsammans skapar vi en kommun där alla har rätt att vara sig själva. Mångfaldspriset är en del i detta. Priset består av ett diplom, ett konstverk och/eller en summa pengar.

Nominering till mångfaldspriset

Mångfaldspriset kan delas ut till Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser inom Växjö kommunkoncernen som arbetar för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor.

Priset är i två delar:

  • Ett sammanhållet Växjö - för företag, organisationer, enskilda personer (för samhällsperspektivet).
  • Ett för verksamhet- och medarbetarperspektivet - för Växjö kommuns verksamheter/arbetsplatser.

Nominering till mångfaldspriset

Nominering till mångfaldspriset ska innehålla förslag på person, organisation tillsammans med motivering till varför den/de föreslagna förtjänar pris. När det är aktuellt kommer det mer information.

Bestämmelser för Växjö kommuns mångfaldsprislänk till annan webbplats

Priset delas ut under förutsättning att ett beslut har fattats. Från 2019 är det kommunstyrelsens hållbarhetsutskott som ger underlag till beslut och kommunstyrelsen som tar beslut utifrån de bestämmelser som gäller.

Vinnare av Mångfaldspris 2019

Vinnarna av Växjö kommuns mångfaldspris 2019 är för samhällsperspektivet: Praktiska gymnasiet. Mångfaldspriset som medarbetare går till Sara Lennqvist, lärare på Centrumskolan.

Nyhet om vinnarna


Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 maj 2020
Hållbar utveckling