Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Klimatsmartare måltider i Europas grönaste stad

Från och med höstterminen 2017 tar Växjö kommun ett stort steg vad gäller klimatanpassade måltider. Detta kommer att innebära mer grönt på tallriken för våra barn och ungdomar.

Maten står idag för en stor del av den globala klimatpåverkan. Som Europas grönaste stad vill vi ta ansvar för att göra de offentliga måltiderna mer hållbara genom att förena klimatmässig- och ekonomisk hållbarhet. Därför pågår just nu ett arbete för att kunna servera mer klimatanpassad mat i skolor och förskolor från och med höstterminen 2017.

Detta kommer att innebära mer grönt på tallriken för våra barn och ungdomar, både i form av vegetariska rätter och mer grönsaker även i kött- och fiskrätterna. Måltiderna kommer givetvis fortsätta vara näringsriktiga. Vi kommer också att öka andelen skolor där det är möjligt för alla att välja ett vegetariskt alternativ, även de dagar det serveras kött eller fisk.

Vi är stolta över att ta steg mot hållbarare mat och ser fram emot att öka barnens kunskap om matens klimatpåverkan. Mer information kommer inför höstterminen.

Senast uppdaterad: 11 mars 2022