Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjös miljöhjältar utsedda

På Earth Weeks sista dag, lördag den 24 mars, delades Växjös gröna gärning ut. Vinnare som skolklass är Bergslunds föräldrakooperativ och förskolan Ryttargården. Vinnande företag är Family Food och Green Pipe samt som privatperson/organisation röstades Gösta Skoglund fram.

Lördag den 24 mars på Earth Weeks sista dag delades Växjös gröna gärning ut. Vinnare i kategorin Skolklass är Bergslunds föräldrakooperativ och förskolan Ryttargården som delar på årets pris i kategorin Skolklass. De fick 5 000 kronor var. Företagen Family Food och Green Pipe fick dela på priset i kategorin Företag och fick 5 000 kronor var. I kategorin privatperson/organisation som röstas fram av allmänheten på Växjö kommuns webbplats, vann Gösta Skoglund som under många år varit engagerad i miljöfrågor. Han belönades med 10 000 kronor.

Årets priser delades ut på Växjö stadsbibliotek under Earth Week festival, av Martin Emtenäs, författaren och programledare och Cheryl Jones Fur (MP), ordförande i kommunens miljö- och hållbarhetsberedning.

Bilder från prisutdelningen , 2 MB, öppnas i nytt fönster.

Alla nominerade finns på vaxjo.se/vgg Länk till annan webbplats..


Bakgrund

Växjös gröna gärning infördes 2014 efter initiativ från näringslivet och bygger på nomineringar. En jury ger förslag till Växjö kommuns miljö- och hållbarhetsberedning som beslutar om vinnare i kategorierna skolklass och företag. När det gäller pris som privatperson/förening sker en omröstning på Växjö kommuns webbplats och den som fått flest röster vinner. Växjös gröna gärning är ett miljöpris som Växjö kommun delar ut vartannat år.

Senast uppdaterad: 11 mars 2022