Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Entreprenör och elever får Mångfaldspris 2018

Grattis till entreprenören Naimul Abd samt initiativtagarna till #metoo-uppropet #tystiklassen Disa Horner och Julia-Desirée Obitian som får Mångfaldspris 2018.

Växjö kommun har precis beslutat vilka som får Mångfaldspris 2018. Vinnarna är entreprenören Naimul Abd samt initiativtagarna till #metoo-uppropet #tystiklassen Disa Horner och Julia-Desirée Obitian. Mångfaldspriset vill uppmärksamma Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser som gör ett målmedvetet arbete för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor.

Priset delas ut på nationaldagen den 6 juni i Linnéparken från klockan 14.00.

Nationaldagsfirande i Växjö

Naimul Abd

Entreprenören Naimul Abd är vinnare av Mångfaldspris 2018 för att han, trots att han bara varit i Sverige i knappt fyra år, bidrar till att flera Växjöbor börjat i entreprenörskapets spår. Som en serieentreprenör och investerare vill Naimul göra Växjö till ett Silicon Valley fokuserat på mångfald. Han har lanserat flera tech-startups och genom sin rika och globala erfarenhet av entreprenörskap har han lyckats hjälpa många personer med annan etnisk bakgrund att utveckla sina företag. För det och mycket annat förtjänar Naimul Abd att uppmärksammas genom Växjö kommuns mångfaldspris 2018.

Disa Horner och Julia-Desirée Obitian

Eleverna Disa Horner och Julia-Desirée Obitian är vinnare av Mångfaldspris 2018 för att de tillsammans startade uppropet #tystiklassen som en del av #metoo. Tack vare #tystiklassen har många bollar satts i rullning av politiker, skolor och eldsjälar. Disa och Julia-Desiréehar ett samhällsengagemang och vågar ta ställning och stå upp för de som är utsatta i samhället. De är med och påverkar den riktning samhället ska ta från nu och in i framtiden. Att unga tjejer är, och får vara, sådana förebilder för andra att se upp till är viktigt. För det och mycket annat förtjänar Disa Horner och Julia Desirée Obitian att uppmärksammas genom Växjö kommuns mångfaldspris 2018.

Mångfaldspriset

Mångfaldspriset är en del av Växjö kommunkoncerns arbete för att uppnå de målsättningar som finns i mångfaldsprogrammet. Priset består av ett diplom, ett konstverk och/eller en summa pengar.

Växjö är en öppen och inkluderande kommun där lika värde, rättigheter och möjligheter för alla människor är normen. Växjö kommun vill tillsammans med alla Växjöbor göra Växjö till en kommun som står upp för alla människors lika värde. Tillsammans skapar vi en kommun där alla har rätt att vara sig själva.

Mer information om Mångfaldspris 2018

Senast uppdaterad: 11 mars 2022