Växjö på plats 31 i Ekomatsligan

Växjö kommun hamnar på plats 31 bland Sveriges kommuner i Ekomatsligan. 42 procent av livsmedelsinköpen 2018 var ekologiska. Det är ett rejält kliv upp från förra året när Växjö kommun fanns på plats 71 med 20 procent.

- Ett av måltidsorganisationens hörnstenar och som vi jobbar aktivt med är att vi så ofta som möjligt ska välja varor från ekologisk odling och djurhållning. Vi har en bit kvar till att nå våra mål, men är på rätt väg, säger Anneli Ekstedt, chef för måltidsorganisationen.

- Jag är stolt över att vi dubblerat denna siffra, jämfört med förra året. Det visar på ett ambitiöst arbete. Våra måltidsgäster ska få bra kost och en del i detta arbete är vi väljer ekologiskt i allt högre utsträckning, säger Eva Johansson (C), kommunalråd.

Det är föreningen Ekomatscentrum som varje år samlar in statistik om landets kommuner och regioner avseende deras ekologiska inköp. Statistiken dokumenteras och offentliggörs i en årlig rapport.

Lunds kommun toppar i år kommunligan med 82 procent. Mer information finns på Ekomatscentrums webbplats. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2019