Växjö kommun medverkar i MAT:s seminarieprogram

I evenemanget MAT förenas hållbarhet, folkhälsa och gastronomi under paraplyet för FN:s globala hållbarhetsmål Agenda 2030. Det innebär att mat och måltider betraktas ur många olika perspektiv, samtidigt som det går en tydlig röd tråd genom hela arrangemanget. Växjö kommun medverkar i seminarieprogrammet.

Cecilia Svanberg, dietist i Växjö kommun, modererar ett seminarium i det digitala livesända seminarieprogrammet under MAT2021. Seminariet, som sänds live från studion tisdag 14 september klockan 13, belyser vikten av att förebygga undernäring när människor åldras. Under seminariet får vi lyssna till spännande föreläsare från hela landet och en insatt panel, som under Cecilias ledning för ett samtal om de möjligheter och det ansvar vi har att förebygga undernäringen och dess följder.

- Det initiativet har en direkt koppling till målområde två och tre i Agenda 2030. Undernäring både kan och ska förebyggas, menar Cecilia Svanberg.

Växjö kommun i seminarieprogrammet:

  • 14 september klockan 9, direktsänt: Anneli Ekstedt, verksamhetschef i Växjö kommuns måltidsorganisation och Markus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun, sitter med i panelen under temat ”Ökad beredskap för livsmedelsförsörjning och offentlig måltidsverksamhet”, som Livsmedelsverket håller samman.
  • 14 september, direktsänt: Reportage på förmiddagen från Katedralskolans restaurang och intervju med Roger Henriksson som är kökschef där.
  • 14 september klockan 13, direktsänt: Att förebygga undernäring – vår tids stora folkhälsoutmaning. Föreläsare och panelsamtal.
  • 14 september, kan ses när man vill: Anneli Ekstedt, Sofia Asplund, projektledare på hållbarhetsenheten, och Andreas Olsson (C) har ett förinspelat webbinarie med rubriken ”Så kan de offentliga måltiderna vara en del i att lösa världens hållbarhetsutmaningar”. Där pratar man bland annat om hur Växjö kommun arbetar med mat och måltider, för att bidra till målbilderna miljö och klimatsmart och grönt och hälsosamt.

Nästa vecka kan vi dessutom följa Cecilia Svanberg på Växjö kommuns instagramkonto där det kommer att handla massor om MAT!

Hela seminarieprogrammet hittar du på matsmaland.se Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 september 2021