Skärpta regionala rekommendationer gäller i Kronobergs län fram till 31 maj

Stäng meddelande

Välkommen till Morgonsoffan

Den 26 maj är Morgonsoffan tillbaka och temat denna gång är innovation och innovationsprocesser. Vi kommer att diskutera utifrån presentationerna ”Så kan vi bli hållbarhetens Silicon Valley” och ”Flytta till din sommarstuga i Cydonias skärgård på Mars”. Förhoppningsvis får du inspiration för hur du kan arbeta innovativt i din verksamhet.

Morgonsoffan är en del av nätverket Vi älskar Växjö. Morgonsoffan syftar till att lyfta upp lokala exempel, spännande diskussioner och förutsättningar för framtidens näringsliv. Hur vi gemensamt kan bidra till en växande kommun och ett växande näringsliv.

Tema innovation

Den 26 maj klockan 8.15-9.30 får Fredrik Lindblad, näringslivschef, sällskap i soffan av Bennie Forss, grundare Zenta, Johan Bergh, professor Linnéuniversitetet och Sandra Ruuda, vd Företagsfabriken.

Samtalen hoppas vi ska utmana och inspirera dig om hur du kan arbeta innovativt, utan att ha en djup teknisk bakgrund. Hur kan du ta tillvara på de möjligheter som framtiden bär med sig genom nya innovationer och hur bör du tänka för att på bästa sätt arbeta med frihet och kreativitet i din verksamhet?

Vi kommer också att prata utifrån Johans presentation kring hur vi i regionen kan positionera oss för att bli hållbarhetens Silicon Valley genom The Bridge.länk till annan webbplats The Bridge har en stark småländsk förankring genom IKEA, Södra och Linnéuniversitetet. Vad betyder detta för dig och din verksamhet?

Skriv in dina uppgifter i formuläret här nedan för att lägga till händelsen i din kalender, så du inte missar sändningen.

  • Fredrik Lindblad – moderator, näringslivschef
  • Bennie Forss – grundare Zenta
  • Johan Bergh – professor Linnéuniversitetet
  • Sandra Ruuda – vd Företagsfabriken

Flytta till din sommarstuga i Cydonias skärgård på Mars – Bennie Forss

Det är dags att släppa vårt rädslostyrda tankesätt och acceptera framtiden. Bennie Forss kommer utmana oss i vårt tänkande och ta avstamp i en potentiell framtid där han tar sig från sitt boende på jorden och flyttar till sin sommarstuga på Mars och vilken teknik han behöver för att göra det. Rädslor, makt och gamla byråkratiska metoder behöver lämnas bakom oss för att acceptera och accelerera utveckling genom fokus på kreativitet, frihet, innovation och framtiden.

Så kan vi bli hållbarhetens Silicon Valley – Johan Bergh

The Bridge är en samverkansarena mellan Södra, IKEA och Linnéuniversitetet. Med rötter och stark förankring i Småland kommer det inom The Bridge att finnas ett tydligt fokus på skogsbruk, innovation och hållbarhet. Här kommer ett dynamiskt utbyte mellan näringslivet och akademi ge oss banbrytande innovationer och nya perspektiv. Genom den här gemensamma satsningen kommer den regionala attraktionskraften att växa och bygga broar till näringslivet. Detta är vägen mot en hållbar framtid och hur vi kommer att kunna bli hållbarhetens Silicon Valley.Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 maj 2021
Jobb och företag