U19 VM i innebandy genererade 15,1 miljoner

Svenska landslaget tog silver efter att ha blivit besegrade av Finland i finalen med 7-4

Svenska landslaget tog silver efter att ha blivit besegrade av Finland i finalen med 7-4

Den 3–7 maj i år spelades U19 VM i innebandy i Växjö. 16 lag med 441 spelare och lagmedlemmar gjorde upp om titeln under fem dagar. En turistekonomisk undersökning är nu sammanställd och visar att evenemanget genererade totalt 15,1 miljoner i turistisk omsättning.

Undersökningen beräknar den turistekonomiska omsättningen för Växjö till 13,5 miljoner. 1,6 miljoner är siffran för resterande länet.

Besökarna nöjda med Växjö
14 214 blev den totala publiksiffran för evenemangets fem dagar. Cirka 80 % av besökarna var svenskar och av dessa var cirka 55 % från Kronobergs län. Av de utländska besökarna kom flest från Norge följt av Schweiz och Finland. Åskådarna gav Växjö högt betyg på flera olika punkter. I hur Växjö välkomnade sina besökare gavs snittpoängen 5,3 på en sexgradig skala. U19 VM som helhet graderade besökarna till 5,1 poäng.
- Det är extra roligt att så många känner sig välkomna till vår stad, det ska vi vara stolta över. Vi är mycket nöjda med utfallet, säger Mia Lexert från Växjö & Co.

Totalt 6 500 gästnätter
Det totala antalet gästnätter för evenemanget blev 6 500. I Växjö uppgick antalet till 5 900 stycken och för övriga Kronobergs län blev det 600 gästnätter. Merparten av dessa nätter var på hotell. Logi var det område som stod för den största delen av omsättningen men även restaurang, transport och shopping bidrog.

Den turistekonomiska rapporten är gjord av RESURS som har över tio års erfarenhet av ekonomiska effektberäkningar för destinationer. Informationen har behandlats i TuristEkonomisk Modell (TEM) som är speciellt framtagen för att beräkna ekonomiska, sysselsättningsmässiga och skatteeffekter av resor och turism.

För mer information; Peter Knutsson, Växjö & Co: 0470-73 32 61 / peter@vaxjo-co.se


Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 september 2017