Är du i behov av att anställa kompetens från utlandet?

Tommy Eklund, vd på IST

Tommy Eklund, vd på IST

Tycker du att det är svårt? Kan vi hjälpas åt med detta? Inom ramen för Nätverket Expansiva Växjö, har företaget IST lyft utmaningarna de upplever med att ”göra rätt” när de anställer kompetens kommer från utlandet - och all den tid de lägger på detta.

Det är omgärdat av regler och rutiner som är svårt att sätta sig in i. Dels för att det är en djungel, dels för att reglerna ändras ganska ofta.
- Det här är en fråga som jag är säker på att många av oss företag och organisationer känner starkt för, och skulle kunna tjäna mycket på att bli bättre inom. Om vi hittar smarta sätt att samarbeta och öka kunskapen är jag säker på att vi skulle kunna spara tid och även minska risken för att det blir fel, vilket i förlängningen också innebär att vi sparar pengar, säger Tommy Eklund, vd på IST.

Nätverket Expansiva Växjö beslöt sig för att undersöka frågan. Några representanter från olika företag samlades och bjöd in de som borde vara proffs på detta, nämligen IKEA.
IKEA har en specialistavdelning som tar hand om personer som inte kommer från Norden och det rör sig om mellan 200 och 400 anställningar per år.

Frågan vi ställde oss är om vi företagare/organisationer och övriga med behov i Växjö på något sätt kunna samverka och ha en gemensam resurs som blir proffs på detta? Och sparar tid åt oss alla.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019