Världen och Växjö - välkommen på frukostträff den 23/11!

Frukostmöte världen och Växjö

Denna morgon lyfter vi blicken ovanför (utanför) Växjös horisont. Hans Rosling finns tyvärr inte längre med oss, men hans sätt att lära oss om världen lever vidare via Gapminder.

Vad vet du egentligen om världen? Olof Gränström från Gapminder kommer ge oss gedigen kunskap och fakta som ingen nästan känner till, men som alla borde känna till. Han berättar också om de stora missförstånd som de allra flesta människor har om världen.

Avslutningsvis kommer Olof att föra ett resonemang om varför världsbilden är så skev, varför utbildningsbakgrund inte verkar spela någon större roll. Hur kan du undvika en världsbild som domineras av dramatiska händelser, känslor och tyckanden utan i stället grundar sig på fakta.

Vi ska landa i Växjö innan morgonen är slut. Olof kommer att finnas med i en paneldiskussion där frågor som rör Växjö, baserat på den kunskap vi fått, kommer att diskuteras. Räkna med att du ska få lite att fundera på!

När: 23 november klockan 07.30–09.30.
Var: Filmstaden, Oxtorget 10

Program:

- Frukostmingel

- Välkommen!
Dagens moderator Daniel de Sousa, Visma Spcs
- Hur står det till i världen?
Olof Gränström från Gapminder kommer att ge oss en klar bild av hur det ser ut. Pedagogiskt som vi är vana vid från Gapminder, och också koppla till Växjös utmaningar.
- Paneldiskussion om hur världen påverkar Växjö
I panelen finns Anna Tenje - Kommunstyrelsens ordförande, Mats Ekenstam – vd/partner OnePartnerGroup som representerar branschen rekrytering- och bemanning, Therese Willstedt – nytillsatt vd för Regionteatern Blekinge Kronoberg, Ola Bergqvist – Postnord, specialist inom e-handelslogistik med fokus på digitala konsumenttjänster, Magnus Forslund – Linnéuniversitetet universitetslektor i företagsekonomi och Olof Gränström – Gapminder.
Leder panelen gör Daniel de Sousa – Visma Spcs.

Fullbokat! 
Om du vill lämna återbud gör du det via mail till expansiva@vaxjo.se

Välkommen!


Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 november 2017