Många skratt men också eftertanke på frukostmöte om stress

När Nätverket Expansiva Växjö bjuder in till frukostmöte blir det alltid rusning. Temat Att hålla ett helt yrkesliv var inget undantag. 201 personer fanns på gästlistan och det var härligt trångt på Palladium redan strax efter sju på morgonen.

Frukostmöte maj 2018

Morgonens inspiratör Christina Stielli har blivit utsedd till årets kvinnliga talare två gånger. Här tillsammans med nätverkets Charlotte Sköldberg.

- Tyvärr kanske man ska säga, sa dagens moderator Sara Norrby Wallin som själv har erfarenhet av att jobba med hållbart ledarskap.

- Att ämnet stress drar fullt hus är ju ett tecken på att många känner igen sig, och vi vet att sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa mer än sexdubblats sedan 2010.

Dagens talare Christina Stielli har själv drabbats och hon delade med sig av sin historia på ett varmt och humoristiskt sätt. Vem känner inte igen sig i fixeringen vid att skapa det perfekta livet både på jobbet och hemma, men verkligheten kommer ofta ikapp.

- Jag trodde att om jag bara var perfekt så skulle allt gå bra. Man kan säga att jag knarkade bekräftelse, sa Christina Stielli.

Men en dag sa det stopp och hon var tvungen att omvärdera det mesta i sitt liv. Idag är hon är hon en prisad talare, Sveriges bästa kvinnliga talare två gånger faktiskt, och ett av hennes råd är att skratta mycket.

- Det låter som en klyscha men skratta är min återhämtning. Jag och mina döttrar brukar skicka youtubeklipp till varandra bara för att vi vet att vi behöver skratta.

Acceptera eller påverka

Christina Stielli vill få slut på gnället och menar att vi antingen måste acceptera eller påverka. Hon tycker att vi själva ska ta ansvar för att arbetsplatsen präglas av motivation, kreativitet och gemenskap

- Om jag ska ge några tips så är det att varje dag ge någon en komplimang, vara generös och välja ut tre saker att vara tacksam för. Du kommer att må bättre av det, sa Christina Stielli.

Frukostmötet avrundades med en paneldebatt där tre företag samt Växjö kommun fick berätta vad de gör för att medarbetarna ska må bättre på jobbet. Anders Rosholm på RosholmDell var inne på Christinas linje.

- Vi har infört något vi kallar guldkorn. Alla får lägga en lapp i en kruka där de lyfter en positiv sak om sina medarbetare (eller sig själv). Vi har även pulsmöten för att ta reda på hur mycket alla har att göra just nu och hur vi kan avlasta varandra. Det skapar balans, sa Anders Rosholm.

Nästa möte med Nätverket Expansiva Växjö blir i september!

Vill du se mingelbilder klicka här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 maj 2018