Jordnära och inspirerande om hållbart ledarskap

- Att ha modiga drömmar och våga göra det omöjliga. Att känna att man har en meningsfull uppgift och jobba tillsammans. Och framför allt att bara våga göra och även våga misslyckas. När Göran Carstedt delar med sig av sina jordnära och kloka tankar om hållbart ledarskap är det omöjligt att inte bli inspirerad.

Göran Carstedt inspirerade på frukostmöte

Göran Carstedt inspirerade på frukostmöte

Göran Carstedt har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom internationella organisationer som Volvo, IKEA och Clinton Climate Initiative. Han är en internationellt uppskattad talare och denna morgon hade turen kommit till cirka 200 personer i publiken på Nätverket Expansiva Växjös frukostmöte.

Den röda tråden i hans föreläsning är hur vi skapar ett hållbart samhälle och att vi för att nå dit måste få förståelse för människors inre behov och motivation. Att det är först när vi känner att vi har en meningsfull uppgift som vi kan nå bästa resultat.

- Många företag har ett mekaniskt synsätt. Jag vill att vi istället styrs av idéer och jobbar tillsammans. Inte bara tar fram strategier utan vågar dra igång. Vad är det värsta som kan hända, frågade sig Göran Carstedt.

Ett exempel på ett modigt samarbete är WeXO, en samlingsplats för digital innovation som ska skapas i Växjö - ett småländskt Silicon Valley. Bakom projektet står Castellum och Visma som också var på plats.
- Grunden är nätverkande och idéspridning och vår förhoppning är att många vill vara med och bidra. Vi är är bara initiativtagare och står här med öppna armar, sa Jenny Rungegård från Castellum och Jens Ahlstrand från Visma.

Växjö kommun representerades på scen av hållbarthetschefen Charlotte G Brynielsson som var moderator och nya näringslivschefen Anna Sjödahl som berättade lite om vad som är på gång i Växjö

Datum för nästa frukostmöte är ännu ej spikat men kommer att handla om varumärke och positionering.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 oktober 2018