Fullbokat frukostmöte med fokus på Google


Visste du att Google har 80 000 sökningar per sekund och 89 procent av marknaden? Att de kan förutsäga allt från presidentval och Eurovisionvinnare till vårt häsotillstånd. Eller som Andreas Ekström uttryckte det:
- Google har blivit hela världens superredaktion.

Det var hisnande siffror vi fick ta del av från scen och Andreas Ekström lockade till många skratt men gav även publiken något att tänka på.
- Det finns fem stora företag som har stor makt, Google, Apple, Youtube, Microsoft och Amazon. Jag ser inget fel i det men vi måste sluta bete oss som fans och bli något mer kritiska, inte minst när vi googlar, tyckte Andreas Ekström som till vardags är reporter på Sydsvenska dagbladet.

Cirka 200 personer hade kommit till Utvandrarnas hus denna morgon för att ta del av temat Den digitala revolutionen. Förutom huvudtalaren Andreas Ekström fick vi även lyssna på Tomas Erlandsson, IT-arkitekt från Växjö kommun som berättade om Öppen data samt Björn Lundsten som berättade om Växjös IT-nätverk, IEC.
- Växjö är verkligen en stark IT-region och vi jobbar för att ännu fler ska upptäcka detta. Vi kommer bland annat att ha Big Data-dagenlänk till annan webbplats här den 4 december.

Intresset för Nätverket Expansiva Växjös frukostträffar är större än någonsin och även denna gång blev det snabbt fullt med många på

väntelistan. En som vet att man behöver anmäla sig snabbt är Charlotte Karlsson från IGT Sweden.
- Jag besöker ofta dessa möten för jag vet att det alltid är ett bra program med intressanta talare. Jag tycker också att det är roligt att träffa kollegor och nätverka, sa Charlotte Karlsson (på bilden tillsammans med Karin Korpe från Fortnox).

Dagens moderator var Johanna Martin, kommunikatör på Länsstyrelsen.

Vill du se mingelbilder från morgonen, klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017
Jobb och företag