Stolthet & ambassadörskap - vad berättar du!


Nätverket Expansiva Växjö bjöd in till frukostmöte med tema ambassadörskap och efter två intensiva timmar flödade stoltheten för vår stad bland de 170 deltagarna i Församlingshemmet.

- Växjö är den mest intressanta staden i Sverige. Vi ska äga ordet entreprenörskap och bli ett europeiskt center för innovationer, sa Daniel Hegborn från Passion LAB.


Ja, att Daniel Hegborn har ett hjärta som klappar för Växjö går inte att ta miste på. För att marknadsföra Växjö och Småland i Sverige har han startat nätverket Made in Småland i Stockholm. I detta nätverk ingår även Christine Frånlund från företaget 0046, även hon utflyttad från Växjö.  
- Jag älskar Växjö och är så oerhört stolt över min hemstad. Det finns en entreprenörsanda här som är helt unik. Jag tror att att skogen och sjöarna spelar en stor roll - det är där man hämtar energi och får inspiration till nya idéer.  

Med på frukostmötet fanns även tre nyetablerade företag som berättade om varför de valde just Växjö. Lennart Nilsson från Gunnebo Industrier AB lyfte bland annat fram möjligheten att få bra och prisvärda lokaler samt god hjälp med rekrytering.

- När man kommer till en kommun och säger att man vill flytta två fabriker dit tittar många på en som om man vore tokig, men i Växjö blev vi mottagna med öppna armar och allt gick otroligt snabbt, sa Lennart Nilsson som fick medhåll av Lars Nykvist, vd Outnorth som nyligen flyttat sitt lager från Kalmar till Växjö. Han var även mycket nöjd med Växjös cutoff-tider
- Vi säljer framför allt via e-handel och i Växjö är cutoff kl 20.00 vilket kan jämföras med Kalmar där det var 15.00. Detta betyder att om vi får in en order innan 19.00 kan kunden ha paketet nästa dag. Det är fantastiskt bra och jag tror att det kommer att leda till att fler e-handelsföretag upptäcker Växjö, sa Lars Nykvist.

Att det även är alltfler it-företag som upptäcker Växjö känner vi till och ett av dessa är Softhouse Consulting som utvecklar lösningar med mjukvara.
- Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram Växjö som it-region! Vi vill framför allt lyfta fram samarbetet med universitetet och it-nätverket IEC. Det är inte alla som känner till det, men det är ett ganska unikt nätverk där näringslivet har möjlighet att gå in och påverka t ex framtida utbildningar, sa Henric Westergren som tror att Växjö kan bli it-varianten av Gnosjö.

Förutom dessa fantastiska entreprenörer lyssnade vi även denna morgon på Växjö kommuns kommunikationschef Annika Svensson Predikaka, som berättade om hur Växjö kommun jobbar med marknadsföring, samt på Anita Nikitin från Bläck & co som är expert på varumärken.
Avrundade mötet gjorde kommunstyrelsens ordförande Bo Frank som hade härliga visioner om hur Växjö ser ut om 10 år!
Morgonens konferencier var Jenny Rungegård, vd Citysamverkan och hon såg även till att publiken fick engagera sig lite extra. Med hjälp av vår app fick alla dela med sig av vad de har för tankar om Växjö och vad som är det bästa med vår stad. Här kan du läsa några av rösterna om Växjö.

Tack alla som deltog denna morgon och tacka alla fantastiska ambassadörer för Växjö! Nästa möte är den 12 februari och då är temat Ungt entreprenörskap.

Här kan du se mingelbilder från morgonens möte!länk till annan webbplats

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017
Jobb och företag