Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli är sångerska och artist som 1999 vann hela Eurovision Song Contest. Hon föddes 1974 i Hovmantorp och började sin karriär som 13-åring i dansbandet Bengt-Ingvars. Efter åren i Sven-Ingvars började Charlotte som sångerska i Kendix, samtidigt som hon gick på Scenskolan i Växjö. När hon var klar med studierna flyttade hon till Stockholm där hon studerade jazz och pop på Kulturama.

Hennes genombrott kom 1997, då hon efter tre år i Anders Engbergs Orkester lämnade bandet för att Wizex som samma år fick både Grammis och guldskiva. 1999 ställde Charlotte upp i Melodifestivalen med ”Tusen och en natt” som vann tävlingen. Låten skrevs om till engelska med titeln ”Take me to your heaven” som efter en jämn omröstning även vann Eurovision Song Contest. Förutom 1999 har Charlotte varit med i Melodifestivalen ytterligare två gånger, 2008 med låten ”Hero”, som vann den svenska tävlingen och 2012 med ”The Girl” som kom på femte plats i deltävlingen. 

De senaste åren har man kunnat se Charlotte i andra sammanshang än som artist. Hon har varit programledare för Melodifestivalen, suttit med i juryn för Talang, spelat Belle i musikalen Skönheten och Odjuret på Göta Lejon och släppt både en träningsbok och egen parfym. 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 augusti 2017
Jobb och företag