Henrik Olsson

Henrik Olsson är programledare på Sveriges Radio, främst för P4 Premiär, P4 Retro och SR P4 Stockholm 103,3. Han föddes 1970 i Norrköping och studerade ekonomisk linje på Kungsgårdsgymnasiet.  

1993 fick Henrik sitt första radiojobb på P3 och under åren har han varit programledare för Ketchup sommarlov, Nattliv, Sommartoppen och P3Mix. Efter några år på radion började Henrik som programledare på TV för musikprogrammet Voxpop och gick sen vidare till Jupiter, som var fredagsunderhållning för unga. Båda programmen sändes från SVT-huset i Växjö.

2001 var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Josefine Sundström och 2002 blev han resereporter på Packat & Klart. Under sin tid som programledare har han också arbetat som reporter på Nöjesnytt på SVT och SVT24 där han övervakade nöjesvärlden och senast Melodifestivalen 2007.

Utöver sina programledaruppdrag har Henrik också varit konferencier på olika arrangemang, bl a Barncancergalan från Karlstad, olika talangjakter runtom i Sverige och så har han varit DJ på allt från företagsfester till bröllop.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 augusti 2017
Jobb och företag