Per Tengstrand

Per Tengstrand är känd världspianist som vid tolv års ålder debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester.  Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten.

Per har fått mycket beröm för sin teknik och säkerhet vilket även har visats i de utmärkelser som han har fått. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris bröt publiken det 200 år gamla applådförbjudet.

Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserterer och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandiavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.   

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 augusti 2017
Jobb och företag