Stefan Edman

Stefan Edman är författare, miljödebattör och krönikör som flitigt föreläser runt om i Sverige om hållbar framtidsutveckling och miljö. Han föddes 1946 i Göteborg och var mellan åren 1975-1995 lärare på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö. Efter åren i Växjö flyttade han tillbaka till Göteborg där han numera bor.

I över trettio år har Stefan fått arbeta med frågor om människan miljön på olika sätt, både lokalt, nationellt och globalt. På 90-talet var Stefan med och startade Miljöresurs Linné i Småland och var under samma tid vice ordförande i Svenska Naturskyddsföreningen. 1996-2001 arbetade Stefan hos statsministern Göran Person som politisk sakkunnig i miljöfrågor och några år senare lade han som regeringens ensamutredare fram förslag om mer hållbar konsumtion; Hållbara laster och Bilen, biffen, bostaden.

Under åren har Stefan gett ut 40 böcker och även medverkat i ett antal samlingsverk om Astrid Lindgren, Carl von Linné och Elin Wägner. Det har också blivit ett flertal priser och utmärkelser, några att nämna är Årets Kronobergare, Växjöambassadör, Växjö Kommuns kulturpris och Sveriges Ingenjörers miljöpris.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 augusti 2017
Jobb och företag