Anställa folk från andra länder

I ett antal uppmärksammade fall har arbetskraftsinvandrare utvisats, trots att de har ett jobb och försörjer sig. Marginella skillnader mellan den egna och den kollektiva avtalsenliga lönen eller detaljer kring hur den anställde fick jobbet har blivit avgörande för rätten till uppehållstillstånd.

Att det är krångligt och svårt att anställa folk från länder utanför Europa får inte bli ett hinder för företagen i Växjö när de skall växa. För att få reda på hur anställningarna och förlängningarna skall gå till bjöd Växjö kommun in Migrationsverket, ett antal IT företag, IEC och arbetsförmedlingen.

Migrationsverket har gjort en mall för hur man skall göra, ladda ner den här.

Dokumentet avser främst generell information och lagstiftning som vi utgår från. Tänk på att alla ärenden handläggs individuellt och det är därför inte möjligt att göra en generell lathund eller liknande då det finns olika sorters tillstånd och omständigheterna i varje ärende kan skilja sig avsevärt.

Migrationsverkets reception hjälper gärna till med att granska ansökan om arbetstillstånd innan den lämnas in till dem.

I samband med det här har Oliver Rosengren, kommunalråd i Växjö kommun skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson och arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson. I brevet ber han regeringen att förändra regelverket och ge amnesti till de som berörs, i väntan på förändringen.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 oktober 2017
Jobb och företag