Växjöquiz & presentkort

Familjen Kamprads stiftelse tilldelar pengar till olika initiativ för att förbättra livskvaliteten för äldre och stödja entreprenörskapet i Småland. I spåren av Coronakrisen och de negativa effekterna i samhället tog stiftelsens styrelse den 2 april beslut att satsa 10 miljoner för insatser i Småland.

Växjö kommun har bland annat erbjudits ett bidrag från stiftelsen på 500 000 kronor för att stödja det lokala näringslivet.

Quiz och presentkort

Växjö kommun beslutade att använda pengarna på ett sätt så att merparten går till att förgylla de äldres tillvaro samtidigt som det gynnar det lokala näringslivet inom handel, restaurang och övrig besöksnäring som drabbats hårt av coronakrisen.

Detta görs genom att ett antal presentkort lottas ut bland personer i målgruppen 70+ som lämnat in svar på en frågetävling/quiz som sänds mellan den 26-28 juni via webb och Öppna kanalen. Genom att anmäla ditt intresse så är du med och ger målgruppen 70+ möjlighet att nyttja dessa presentkort i din verksamhet. Presentkorten finansieras med bidraget från Familjen Kamprads stiftelse som är på 500 000 kronor.

Vill du som näringsidkare vara med och delta anmäler du ditt intresse senast den 26 juni via ett webbformulär som du når via nedan länk. Möjligheten riktar sig till de näringsidkare som har drabbats hårt av coronakrisen.

Anmäl ditt intresse här senast 26 junilänk till annan webbplats

Kampanjen fungerar enligt följande:

Efter att frågetävlingen avslutats skickar deltagarna in sina svar till kommunen. Vinnarna utses genom lottning av alla inskickade svar och ett personligt brev skickas till vinnaren. I brevet finns en webbadress och en värdekod för inloggning.

Efter inloggning listas de företag som godkänts att delta och man kryssar i det företag där man vill använda sitt presentkort, som därmed aktiveras hos den valda näringsidkaren.

Presentkortsinnehavaren kan därefter nyttja värdet fram till och med 2020-12-31.
Näringsidkare rapporterar in presentkortsnummer när de har nyttjats. Utbetalning till näringsidkaren sker i nära anslutning till valet är gjort. Mer information får näringsidkaren via mail i anlutning till intresseanmälan.

Mer information om satsningen får du här.

Bakgrund

Ingvar Kamprad värnade om äldres välmående, entreprenörskap och en levande landsbygd. 2011 startade han tillsammans med sin fru Margareta och de tre sönerna ”Familjen Kamprads stiftelse” med just dessa ändamål.

Vimmerby, Eksjö och Växjö kommun har valts ut av Familjen Kamprads stiftelse att testa ett nytt koncept där entreprenörskap ska minska äldres känsla av isolering. I stiftelsens totala satsning ingår, utöver ovan, även utbildning för korttidspermitterade och ökad livskvalité för äldre, insatser som gäller alla kommuner i Småland.

Läs mer om initiativet från Familjen Kamprads stiftelse här.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juni 2020
Jobb och företag