Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Chef till HR-avdelningen - Växjö kommun

Kommunledning

Om tjänsten

Växjö kommun är i stark tillväxt och ambitionen är att kontinuerligt utveckla verksamheten för att möta dagens och morgondagens krav och behov. Genom införandet av ett processorienterat arbetssätt har uppdragen förtydligats och effektiviteten har ökat. HR-funktionen är idag centraliserad och ansvar och uppdrag tydligt definierat. Du är en av två HR-chefer på HR-avdelningen som stöttar med professionellt HR-stöd till Växjö kommuns förvaltningar samt Värends räddningstjänst. I uppdraget har du ansvaret för ett professionellt HR-stöd gentemot tre förvaltningar samt delägda Värends räddningstjänst. Inom din avdelning arbetar 12 HR-konsulter och genom ett nära ledarskap stöttar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att ge ett brett HR-stöd och hjälpa verksamheterna att utvecklas. Med utgångspunkt från den gemensamt fastställda verksamhetsplanen, driver du uppdrag inom din avdelning, såväl som inom hela HR-avdelningen. Du har också ansvar för att utveckla och driva arbetet kring flertalet övergripande HR-processer, ett ansvar som påverkar alla verksamheterna. Uppdraget är mångfacetterat och spänner över ett stort och strategiskt viktigt område för Växjö kommuns fortsatta tillväxt och attraktivitet. Du förväntas utveckla och förfina moderna arbetssätt inom nämnda områden, som skapar möjlighet för våra verksamheter och medarbetare att växa. Förändringsledning är en del av din vardag, och du förväntas driva förbättringar från idé till implementerat arbetssätt. Du ingår i HR-avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till kommunkoncernens HR-chef.

Din profil

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och bred erfarenhet från HR-områdets alla delar. Du har goda kunskaper och intresse kring det arbetsrättsliga området och du förstår innebörden och vinsterna med att arbeta processorienterat. Som chef och ledare trivs du med ett nära ledarskap och du har god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har tidigare drivit förändring framgångsrikt, du är samarbetsinriktad, prestigelös och modig. Andra viktiga egenskaper är handlingskraft, ansvarstagande, driv och god kommunikativ förmåga. Goda kunskaper inom arbetsrättens alla delar är ett krav liksom god språklig förmåga i svenska, såväl muntligt som skriftligt. Du kommer till en organisation med mycket kunskap, kompetens och ambition, där du får möjlighet att påverka inom flera strategisk viktiga områden i en kommun som många just nu tittar på, och tar efter. Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag. Välkommen att ansöka!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-05-31
Referensnummer
A1123339

Kontakt

Cecilia Ahlqvist
Senior konsult Re-Source
0733-41 56 37
cecilia.ahlqvist@re-source.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022