Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Elevkoordinator till Furutåskolan

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Furutåskolan är en F-6-skola med tillhörande fritidshem. Vi har ca 250 elever och 40 anställda. Skolan ligger i den södra delen av staden, på stadsdelen Teleborg. Skolan ligger bara ett stenkast från både Växjösjön och Södra Bergundasjön och i nära anslutning till skolan har vi skog som nyttjas av både skola och fritidshem. Som medarbetare på skolan ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar för att driva och utveckla verksamheten. Vi strävar efter att varje elev ska känna trygghet och trivsel, vara i en lärande miljö. Vi arbetar med att väcka eleverna lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga. En av skolans framgångsfaktorer är skolans arbete med att ha en gemensam lektionsstruktur, lågaffektivt bemötande, avskalad lärmiljö och tydligt ledarskap i klassrummet. Hos oss är eleverna allas elever och vi arbetar tillsammans för en trivsam och utvecklande lärmiljö där våra elever utvecklas till att bli sitt bästa jag. Som elevkoordinator på Furutåskolan kommer du arbeta elevnära och handleda, informera, stödja elever och verka för en god arbets- och studiemiljö. • Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag i ett nära samarbete med skolans undervisande lärare och elevhälsoteam. • Själv leda, hantera och hjälpa till med konflikthantering, dokumentera och ansvara för utredningar gällande diskriminering och kränkande behandling • Tillsammans med lärare genomföra möten med elevernas vårdnadshavare och självständigt ha kontakt med vårdnadshavare vid behov • Samarbeta med skolledning och övriga elevhälsoteamet i elevfrämjande och förebyggande insatser • I uppdraget ingår också att ansvara för uppföljning av frånvaro och planera för och genomföra insatser för ökad närvaro • Stödja enskilda elever och grupper • Vara strukturstöd för att underlätta studiesituationen för enskilda elever • Arbeta med elevers ansvar och inflytande samt medvetenhet om den egna studiesituationen samt att vid behov kunna bistå med strukturstöd för att underlätta studiesituationen för eleverna. • Ansvara och planera rastaktiviteter. Välkommen med din ansökan.

Din profil

För uppdraget krävs adekvat högskoleexamen med inriktning pedagogik, beteendevetenskap eller sociologi. Erfarenhet av liknande uppdrag eller arbete som ledare inom barn och ungdomsverksamhet är meriterande Du som söker har ett genuint intresse för barns utveckling och lärande och har barnets bästa i fokus. Eftersom du jobbar mycket med att bygga relationer är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Som person är du lugn och inlyssnande och har stor förmåga att uppmuntra och motivera eleverna. Du arbetar lösningsfokuserat och har en god förmåga att tänka om då situationer så kräver. Du har relationskompetens och förmåga att stötta och motivera de individer du möter i ditt arbete, såväl elever och vårdnadshavare som kollegor. Du har lätt för att samarbeta med andra men även förmågan att arbeta självständigt och du kan ta egna initiativ när det behövs. Vi söker dig som är: • flexibel, lösningsorienterad och trivs i en miljö med flera kontaktytor och med lätthet kan röra dig på olika nivåer i en organisation • strukturerad och har hög förmåga att skapa struktur och ordning • självständig men också lyssnar in och kan samarbeta med kollegor och skolledning Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde 2022-08-03 eller efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-05-26
Referensnummer
UTBF 244/22

Kontakt

Ida Bengtsson
rektor
0470-417 11

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Vision och Akademikerförbundet SSR nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022