Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Förskollärare eller barnskötare till Pär Lagerkvist förskola

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Pär Lagerkvist är en förskola som ligger i Bergunda. På Pär Lagerkvist förskola och skola finns det plats för 200 förskolebarn. Förskolan är organiserad i tre hus. Lokalerna i varje hus består av tre hemvister på nedre plan i åldern 1-3 år och två hemvister på övre plan i åldern 3-5 år. I varje hus arbetar alla medarbetare gemensamt i team och vi äger inte vår hemvist. Vi arbetar tillsammans ca 12 pedagoger, som delar det övergripande ansvaret för barngruppens trygghet och lärande för ca 65 barn. I den medvetet utformade miljön, helt byggd utifrån läroplanen, utforskar närvarande och nyfikna medarbetare tillsammans med våra barn. Till varje hemvist finns det ett antal temarum och lärtorg. Det finns en ansvarig till varje lärtorg att vara inspiratör, uppdatera med ny forskning och se till att tänket på lärtorget efterföljs. Hos oss är processen viktigare än resultatet. Vardagen ger ypperliga tillfällen för barnen att träna, lära och utvecklas. För att synliggöra och stärka vår syn på barn och deras kunskap ser vi vår inne- och utemiljö som en helhet där båda bidrar till barns undersökande och lärande på olika sätt. Vår miljö ska vara välkomnande och erbjuda platser för möten, en miljö som präglas av delaktighet, flexibilitet, transparens och öppenhet. Som förskollärare och barnskötare hos oss innebär det unika och betydelsefulla möjligheter att bidra till barns omsorg, utveckling och lärande. Du stimulerar barnens utveckling och lärande utifrån varje barns förutsättningar och behov samt erbjuder dem trygg omsorg. Du är aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden där tematiskt arbetssätt genomsyrar hela vår verksamhet. Du arbetar i ett team och tillsammans tar ni ansvar för att skapa utforskande, lekfulla och lärorika miljöer och sammanhang. Som förskollärare ingår det att bedriva undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så att läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas. Som förskollärare driver och leder du det systematiska kvalitetsarbetet och visar detta på ett tydligt sätt till vårdnadshavarna både muntligt, via blogg och utvecklingssamtal. Som barnskötare hos oss är du en del i det pedagogiska innehållet i undervisningen och tillsammans med förskolläraren driver det systematiska kvalitetsarbetet framåt. Som barnskötare ingår det att stimulera alla barn till att utvecklas genom spontan och planerad undervisning.

Din profil

Du är legitimerad förskollärare eller utbildad barnskötare som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du ser lösningar framför hinder och har en vilja att utvecklas och lära nytt. Vi ser att du har förmågan att kunna ge och ta samt se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete. Välkommen med din ansökan! Intervjuer planeras att hållas tidigast fr.o.m. v.31

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Vi utannonserar två tjänster varav en tillsvidareanställning och en tidsbegränsad anställning med tillträde 2022-08-04 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-08-07
Referensnummer
UTBF 318/22

Kontakt

Britten Bengtsson
Rektor, Pär Lagerkvist förskola
0470-599412

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via vårt kontaktcenter
0470-41000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022