Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Förskollärare till förskolan Gustavslund

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Förskolan Gustavslund är en förskola där 70 barn i åldrarna 1-5 år fördelade på två yngrebarns- och två äldrebarns avdelningar leker och lär tillsammans med engagerade förskollärare och barnskötare. Sedan 2020 är vi medlemmar i nätverket "Utvecklingspedagogik, förskoleforskning och praktikutveckling" vid Göteborgs universitet och "lekresponsiv undervisning" är en del av utbildningen på förskolan. Vår vision: Gustavslunds förskola Här växer framtiden genom trygghet, lust och lärande Gustavslunds förskola - en välkomnande förskola som innebär att pedagogerna bemöter alla som kommer till förskolan på ett respektfullt och trevligt sätt, detta inkluderar kollegor, barn och vårdnadshavare, vikarier samt övriga som besöker vår verksamhet. Vi är de som tar initiativ till att kontakten blir positiv. Förskolan är en mångkulturellplats där vi bemöter alla utifrån samma värde. Arbetssättet bygger på att vi som pedagoger finns både fysiskt och mentalt närvarande där barnen befinner sig. Detta för att barnet ska kunna känna trygghet och tillit till oss pedagoger. Arbetsmetoden kallar vi för härvarande pedagog. Vi vill följa barnen på nära håll för att kunna utmana dem vidare i sin utveckling. Det innebär att vi pedagoger är där barnen är och därigenom lyfter och bekräftar lärandet i stunden det sker. Vi är uppmärksamma på barnens olika sätt att kommunicera och vi ser barnen som kompetenta. Genom kompetensutbildning i samarbete med bland annat Linnéuniversitet och Göteborgs Universitet utvecklar pedagogerna sina kunskaper inom ex lekresponsiv undervisning och boksamtal. Vår arbetsmetod innebär en medveten struktur inför att barnen får prova egna erfarenheter. Som förskollärare hos oss är du en viktig del i ett arbetslag med både förskollärare och barnskötare. Du ansvarar för att leda de målstyrda processerna och leder den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument mot uppsatta mål, du bedriver undervisning och planerar och dokumenterar på ett självständigt sätt. Som förskollärare är du ansvarig för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Du är också ansvarig för att spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner blir en del av undervisningen. Du kommer även ansvara för, tillsammans med arbetslaget och rektor att utforma verksamheten utifrån barnens förutsättningar och behov och kommer vara ansvarig i att skapa den pedagogiska miljön utomhus och inomhus.

Din profil

Vi söker en utbildad/legitimerad förskollärare som är väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument, som har god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad. Meriterande är om man tidigare har arbetat språkutvecklande, har en god och bred digital kompetens och har kunskap i och om lekresponsiv undervisning. Du bör vara väl förtrogen med IST, SAITS och TCP.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-08-18
Referensnummer
UTBF 350/22

Kontakt

Carina Stål
Rektor
0470-796577

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter 0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022