Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Instruktör/serviceman

Värends Räddningstjänst

Om tjänsten

Tjänsten består både av arbete som instruktör och arbete som serviceman. I tjänsten som instruktör kommer du att utföra brandrelaterade utbildningar, innehållet kan vara både teoretiskt och praktiskt. Du kommer att arbeta med utbildningar inom hela förbundet och mot våra externa kunder, främst våra medlemskommuner. I det dagliga arbetet som instruktör kommer du att ha kontakt med många olika slags människor vilket innebär att du behöver ha en god förmåga att anpassa dina möten utifrån mottagarens perspektiv. Som instruktör har du en god förmåga att organisera och strukturera. Du har också en god förmåga att samarbeta och lätt för att kommunicera i både tal och skrift, samt är en god pedagog med grundläggande kunskaper inom räddningstjänst. I tjänsten som serviceman ingår drift- och underhållsarbete. Tjänsten innehåller arbete med tunga maskiner och verktyg samt fysiskt arbete, exempelvis snöröjning och underhåll av övningsanläggningar. I rollen som serviceman är det viktigt att du kan arbeta självständigt och att du är initiativtagande och ser vad som behöver göras. Du är lösningsorienterad och flexibel samt har god förmåga att anpassa dig och ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från något hantverksyrke då vi gärna ser att du på egen hand hittar lösningar och kan verkställa dessa. Du bör vara van vid att arbeta med verktyg och maskiner. Urval och intervjuer kommer göras löpande så ansök redan idag!

Din profil

Du behöver ha följande kvalifikationer: • Utbildad brandman, SMO-utbildning eller motsvarande alternativt GRib-utbildning eller motsvarande • Körkortsbehörighet B • Goda kunskaper i Officepaketet • Goda kunskaper i det svenska språket Vi ser även gärna att du har • Erfarenhet av att skapa och genomföra utbildningsinsatser • Erfarenhet av arbete inom räddningstjänst • Erfarenhet av förebyggande arbete • Pedagogisk erfarenhet • Förarbevis/yrkesbevis för hjullastare • Körkortsbehörighet C • Erfarenhet av drift- och underhållsarbete och/eller erfarenhet som hantverkare. Som person är du flexibel, kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du är positiv, kommunikativ och initiativrik. Det är viktigt att du har en vilja att utveckla både verksamheten och dig själv!

Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 110 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Förbundets utryckningsorganisation har en heltidsstyrka, ett antal deltidsstyrkor, ett räddningsvärn och ett frivilligt räddningsvärn. Antalet medarbetare är för närvarande ca 250 varav ca 190 utgör deltids- och värnpersonal. Den aktuella tjänsten är placerad på förbundets utbildningsanläggning, Nothemmet, som ligger i Bergunda några kilometer utanför centrala Växjö. Här bedriver vi vår externa utbildning och en stor del av vår interna fortbildning. På Nothemmet kan också andra räddningstjänster hyra in sig för utbildning och övning. Polisskolan i Växjö, Kustbevakningen, Försvarsmakten och ambulanssjukvården i Kronoberg är organisationer som idag använder vår anläggning.


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-05-31
Referensnummer
VR 3/22

Kontakt

Martin Torudd
Avdelningschef
0470-766524
martin.torudd@vaxjo.se
Magnus Dahlman
Platsansvarig Nothemmet
0470-766551
larsmagnus.dahlman@vaxjo.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare (Sveriges Ingenjörer, Vision, Kommunal och Brandmännens Riksförbund) nås via Värends räddningstjänst växel
0470-76 65 00

Övrig information

Senast uppdaterad: 3 maj 2022