Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanuallänk till annan webbplats.

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Vikaholms förskola söker förskollärare och barnskötare

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Som förskollärare bedriver du undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så att läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas. Du driver och leder det systematiska kvalitetsarbetet genom att planera, dokumentera, följa upp, utvärdera och reflektera enskilt och tillsammans med arbetslaget kring utbildningen och undervisningen för att utveckla det pedagogiska arbetet. Du bedriver utbildningen så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet och utformar undervisningen utifrån varje barns förutsättningar och behov. Som barnskötare genomför du under ledning av förskollärare undervisning utifrån forskning och beprövad erfarenhet så läroplanens mål och intentioner uppfylls och att varje barns utveckling och lärande främjas. Du ska vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet genom att planera, dokumentera, följa upp, utvärdera och reflektera enskilt och tillsammans med arbetslaget kring utbildningen och undervisningen för att utveckla det pedagogiska arbetet. Du stimulerar barnens utveckling och lärande samt erbjuder dem trygg omsorg. I båda tjänsterna kommer du också att enskilt ansvara för grupper, planera och dokumentera. För oss är det viktigt att alla barn får möjligheten att utvecklas efter sin egen förmåga tillsammans med närvarande, engagerade och medforskande pedagoger. Schemat består av olika tider där både öppning och stängning av förskolan kan förekomma. Tjänsterna är tidsbegränsade t.o.m. 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Sysselsättningsgraden är 90-100%

Din profil

Till tjänsten som förskollärare söker vi dig som har förskollärarlegitimation, och till barnskötartjänsten söker vi dig som har barnskötarexamen. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola. Du är dessutom en tydlig ledare och vi värdesätter god organisatorisk förmåga och att du är lösningsfokuserad. Hos oss är det viktigt att du har en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen samt att du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten.

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Då två av våra pedagoger kommer att gå på föräldraledighet söker vi nu en förskollärare och en barnskötare till Vikaholms förskola. Förskolan består av tolv avdelningar och ligger på Teleborg i Växjö. Vi arbetar med åldersindelade grupper och har ca 210 barn. Vi arbetar med ett årslångt tema som utgår från sagans värld. Sagan utgör grunden och utifrån den sker arbetet enligt läroplanen och vår verksamhetsplan på ett tematiskt processinriktat sätt. Under våren kommer vi fortsätta med kompetensutvecklingen inom Tillgängliga lärmiljöer och vi arbetar aktivt med att skapa en tillåtande, tillgänglig och tydlig miljö för alla barn. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde 2021-03-15 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-01-17
Referensnummer
UTBF 410/20

Kontakt

Sara Falk Forzén
rektor
0470-41962
Emma Hervestad
bitr. rektor
0470-41946

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Lärarförbundet och Kommunal nås via kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2021
Jobb och företag