Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Utvecklingsledare till Centrumskolans fritidshem

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Centrumskolan är en F-6 skola med ca 420 elever. Skolan är belägen centralt i stadsdelen Araby. Skolan har två fritidshemsavdelningar en avdelning för elever i år F-1 och en avdelning för elever i år 2-6. Centrumskolans vision lyder: Vi utbildar världsmedborgare som möter framtiden med mod, starkt förvissade om att all de vill och kan är möjligt detta mantra genomsyrar allt vi gör på skolan. Vi arbetar utifrån ett språkutvecklande arbetssätt som kännetecknas av höga förväntningar på alla elever, stöttning i hur elever ska gå tillväga för att utvecklas i sitt lärande och en undervisning präglad av förståelse för flerspråkighet och mångfald. På Centrumskolan kommer du som utvecklingsledare att ansvara för vår fritidshemsverksamhet. Du kommer tillsammans med rektor ansvara för utvecklingen av fritidshemmets verksamhet. Vi söker dig som brinner för fritidshemmets verksamhet och har goda kunskaper om fritidshemspedagogik förvärvade genom teori och praktik. Vår målsättning är att fritidshemmet på Centrumskolan ska utvecklas i en riktning där verksamheten, erbjuder ett forum för socialt samspel, där eleverna rör sig fritt mellan olika grupperingar. Där det ges möjlighet att på ett naturligt sätt träna på olika sociala färdigheter som turtagning, argumentation, konfliktlösning etc. Detta bidrar till identitetsutveckling och social kompetens hos eleven

Din profil

Utvecklaren av Centrumskolans fritidshem: • är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog • kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet • har visat en särskilt god förmåga att intresse för fritidshemspedagogik och har ett starkt intresse för att utveckla verksamheten • även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för uppdraget och uppgifter som hör till uppdraget Utvecklingstjänsten är tidsbegränsad till tre år. Under den perioden utgår ett extra lönetillägg på 5000 kr Du har också en medveten tanke kring din roll som lärare och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde 2022-08-05 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-05-25
Referensnummer
UTBF 243/22

Kontakt

Rikard Samuelsson
Rektor Centrumskolan
0470-416 51

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022