Bevattningsförbud i Braås, Dädesjö och Böksholm

Från och med 18 juni och tillsvidare är det bevattningsförbud i orterna Braås, Dädesjö och Böksholm.

Stäng meddelande

Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Specialpedagog till Braås och Dädesjö skola

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Vi söker dig som är en driven specialpedagog till Braås och Dädesjö skola. I uppdraget ingår att stötta personal i verksamheten och att aktivt utveckla elevhälsoarbetet på skolan tillsammans med rektorer och personal. Fokus ligger på det övergripande specialpedagogiska uppdraget men det ingår även elevnära arbete i tjänsten. Du arbetar aktivt för skolutveckling utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Uppdraget består i att handleda personal i specialpedagogiska frågor på individ-, grupp- och organisationsnivå, främst hälsofrämjande och förebyggande men även åtgärdande. Arbetet innebär att observera, handleda kring tillgänglig lärmiljö, bemötande och förhållningssätt, extra anpassningar och särskilt stöd. Dokumentation, uppföljning, utvärdering och analys ingår som en central del av tjänsten, liksom att skriva underlag till ansökan om tilläggsbelopp och upprättande av handlingsplan, pedagogisk utredning och åtgärdsprogram. I tjänsten kan det också ingå att ta ansvar för att genomföra kompetensutveckling för personal på våra enheter.

Din profil

Vi söker dig som har specialpedagogexamen och erfarenhet av specialpedagogiskt arbete. Du har en lärarutbildning i grunden. Även du som studerar till specialpedagog kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som specialpedagog krävs dock lärarlegitimation med behörighet. Du har kunskap om sambanden mellan lärmiljö och skolsvårigheter samt hur man identifierar faktorer som hindrar eller främjar lärande. Du har lätt att kommunicera i både tal och skrift och är bekväm med att knyta nya kontakter och skapa relationer. Du har god samarbetsförmåga, positiv vilja att utveckla verksamheten, du kan se möjligheter och arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Kunskaper inom NPF-området och tal- och språkutveckling är meriterande. Du har: - kunskap om hur kartläggning och utredning görs utifrån många parametrar på individ - grupp och undervisning - skol- och organisationsnivå. - fördjupad kunskap om barns och ungas utveckling - kunskap om inlärningssvårigheter. - kunskap om hur man följer upp skolans insatser för att möta alla elever med stöd och stimulans. - kunskap om extra anpassningar och särskilt stöd utifrån styrdokument och forskning. - kunskap om kvalificerade samtal. Välkommen in med din ansökan!

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Vår verksamhet i Braås omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Vi har även verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik och IB (International Baccalaureate). På Braås skola har vi förmånen att följa våra elever från F-klass till årskurs 9. Skolan är belägen cirka 30 km norr om Växjö. På Braås skola går det i nuläget cirka 400 elever. På skolan finns ett fritidshem för barn från 6 år till 13 år. Till enheten hör även Dädesjö skola, en F-3 skola med cirka 30 elever. På skolan finns även fritidshemmet Tranan för barn från 6 år till 13 år. På Braås skola arbetar vi för att utveckla elevhälsans arbete med förebyggande insatser för att främja elevernas lärande. Elevhälsans arbete sker i nära samverkan med pedagoger för att vi tillsammans ska stödja elevernas utveckling mot målen. Närhet, tillgänglighet och en positiv elevsyn utmärker vår elevhälsa. Vi uppskattar vår personal och strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen. En god och hållbar arbetsmiljö är viktigt för våra medarbetare på Braås skola. Hoppas att du vill bli en del av vårt team!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2021-08-05 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2021-06-23
Referensnummer
UTBF 307/21

Kontakt

Linda Erlandsson
Rektor F-3
0474-62 20 06

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter.
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 januari 2021
Jobb och företag