Växjös hjältar

Växjös hjältar en är en utmärkelse som kommunchefen delar ut vid fyra tillfällen varje år. Utmärkelsen ges till en medarbetare som lever Växjö kommunkoncerns värdegrund och som gjort och gör något utöver det vanliga för kommunens invånare, företagare och besökare.

Medarbetare som fått utmärkelsen

Kommunchefen besöker medarbetarens arbetsplats tillsammans med förvaltningschef eller vd för att överlämna diplom och läsa upp motiveringen. Här kan du se filmerna där medarbetarna överraskas.

Linda Henriksson, kock på Tolg skola

Linda Henriksson vill varje dag göra det lilla extra för barnen och eleverna i Tolg. Hon löser alla vardagens utmaningar och ser aldrig några hinder. Ödmjuk, lugn, trygg och med ett ständigt leende på läpparna möter hon matgästerna och ser till att måltiden blir en fin och god stund på dagen. Därför är Linda en riktig vardagshjälte i Växjö kommunkoncern.


Ivan Malenica, reparatör Växjöbostäder

Ivan Malenica är inte bara en skicklig reparatör utan även en omtänksam kollega och en bra mentor för nyanställda. Han värdesätter god service vilket hyresgästerna märker och ingen annan är så uppskattad ute i våra områden. Varje år i hyresgästundersökningen får Ivan flera positiva kommentarer som är riktade direkt till honom och när vi uppmärksammade honom på sociala medier strömmade kärleken in från hyresgästerna. Full av kompetens, värme och ärlig omtanke – Ivan Malenica är en riktig hjälte i vår koncern.

 

Malin Richardsson, chef Araby park arena
"Malin Richardsson är en eldsjäl med ett stort engagemang för personerna som bor i Araby och för medarbetarna och verksamheten i Araby Park Arena. Malin bär kommunens värdegrund både externt och internt. Genom sitt glada och positiva sätt bidrar hon till att alla känner sig välkomna här. Malin är en viktig kugge i arbetet i hela området. Hon tror på Araby och ser bara möjligheter."

 

Johnny Wärme, fastighetsskötare Vidingehem
"Johnny Wärme är en uppskattad medarbetare på Vidingehem som lever Växjö kommunkoncerns värdegrund både i vardag och i kris. Varje dag ser vi bevis på hans engagemang, lojalitet, kunskap och hans sätt att behandla alla människor lika. När sju familjer 2018 miste sina hem la Johnny allt annat åt sidan och fokuserade på behoven hos de vi är till för. Denna egenskap är ovärderlig i en svår situation. Johnny Wärmes arbete stärker oss och även platsen vi verkar på."

 

Marie Skoglund Hansson, enhetschef Sommarvägens hemvård
"Genom sitt outtröttliga driv och sin övertygelse om alla människors lika värde lever Marie Skoglund Hansson Växjö kommuns värdegrund. I gemenskap med sina medarbetare från 22 olika nationer, visar Sommarvägens hemvård att man är starkare tillsammans. Marie engagerar regelbundet alla medarbetare i dilemman utifrån kommunens värdegrund. Sommarvägens hemvård blev tilldelade utmärkelsen Omsorg i toppklass i februari 2018. Det innebär att de har minst 90 procent nöjda omsorgstagare i den senaste brukarundersökningen och en ekonomi i balans. Som chef finns Marie nära medarbetarna och lever värdegrunden tillsammans med dem. Det är med sitt genuina engagemang som Marie är en förebild för andra och hon gör verksamheten bättre - varje dag."

 

Sara Lennqvist, lärare Centrumskolan
"Genom mod att våga testa nya saker och genom outtröttlig entusiasm har Sara Lennqvist tagit sin klass på Centrumskolan till nya höjder. Retorikmatchen i Sveriges Radio och Vasaloppets skolutmaning är två bevis på hennes engagemang och även i vardagen visar Sara vilken skillnad en lärare kan göra. Hennes övertygelse om att en klass och skola klarar vad som helst smittar av sig och sprider ringar på vattnet. Inte bara i Växjö utan i hela Sverige."

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2019
Jobb och företag