Miljö- och hälsoskyddskontoret

På vår förvaltning jobbar vi med det viktigaste vi har, nämligen vår miljö och vår hälsa. Vi arbetar för en god miljö och hälsa för en hållbar framtid i Europas grönaste stad. För att lyckas med detta behöver vi engagerade och duktiga medarbetare som brinner för att människor och natur ska må bra.

Marker blir förgiftade och gamla föroreningar finns kvar i naturen. Människor blir sjuka av dålig mat eller annan smitta. Våra vatten blir förorenade och vi andas in luft som innehåller skadliga ämnen. Miljö- och hälsoskyddskontorets syfte är att ta bort eller minska dessa risker genom att utföra kontroller och tillsyn inom tre olika områden:

  • miljöskydd
  • hälsoskydd
  • livsmedelskontroll

Förvaltningen har idag drygt 30 medarbetare, varav majoriteten är miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Vi kontrollerar bland annat industrier, naturreservat, boendemiljöer, enskilda avlopp, livsmedelsanläggningar och lantbruk. Genom kontrollerna vill vi upptäcka faror och risker innan det inträffar något allvarligt eller för att se till att vi kan åtgärda det som hänt. Mycket i vårt samhälle fungerar bra och många vill göra rätt. Ibland inträffar ändå problem. Det visar att vårt samhälle behöver våra kontroller och vi behöver dig som vill arbeta tillsammans med oss för att skydda vår miljö och hälsa.

Välkommen till miljö- och hälsoskyddskontoret!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juli 2020
Jobb och företag