Feriejobb för unga

Du som är född 2002 eller 2003 och folkbokförd i Växjö kommun kan ansöka om att feriearbeta inom Växjö kommun sommaren 2020. Ansökan är öppen 1-29 februari och görs i systemet Feriebanken. Länk till Feriebanken hittar du längre ned på denna sidan.


För att vara aktuell för feriearbete 2020 ska följande krav uppfyllas

  • Vara född 2002 eller 2003 och folkbokförd i Växjö kommun.
  • Du ska i första hand aktivt söka sommarjobb på den ordinarie arbetsmarknaden. Du är inte garanterad ett feriearbete. Ett feriearbete ska inte sökas i syfte att detta ska vara din enda väg till jobb under sommaren.
  • Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.
  • Närvara vid alla obligatoriska tillfällen i kommande rekryteringsprocess.
  • Om du inte har godkända betyg i matematik, engelska och svenska/svenska som andraspråk, ska du gå sommarskola vecka 25 och 26 för att vara berättigad ett feriejobb. Om du av din skola i april bedöms att inte få godkända betyg ska du anmäla dig till sommarskolan för att fortsatt vara aktuell för ett feriejobb. Under sommarskolan får du möjlighet att studera mot godkända betyg i ovan nämnda ämnen. Efter genomförd sommarskola är du sedan berättigad ett feriejobb under sommaren.

Svar på vanliga frågor kring sammankopplingen av sommarskola/feriearbete hittar du i dokumentet Sommarskola och feriearbete – Frågor och svar 2020 som ligger under rubriken Relaterade dokument längst ner på den här sidan.

Feriebanken
På hemsidan Feriebanken fyller du i och skickar in din ansökan. Där hittar du även mer information om hur du fyller i din ansökan.

Svar på vanliga frågor kring feriejobben hittar du i dokumentet Feriearbetare – Frågor och svar 2020 som ligger under rubriken Relaterade dokument längst ner på den här sidan.

För dig som ansökt om feriearbete 2020

Processen mot ett feriearbete:

  1. Du skickar in en ansökan i Feriebanken under perioden 1-29 februari.
  2. Din ansökan hanteras av Växjölöftet sommar och godkänns under förutsättning att ovan nämnda krav är uppfyllda.
  3. När din ansökan är godkänd kallas du till ett obligatoriskt info-/intervjutillfälle. Dessa tillfällen kommer äga rum i mars och april. Du ska aktivt delta under detta tillfälle för att ha möjlighet att gå vidare i processen mot ett feriearbete.
  4. Om du matchas mot en arbetsplats kommer du få information om kontaktperson på arbetsplatsen.
  5. Då du aktivt söker andra sommarjobb (ett krav för att få söka mot de kommunala feriejobben) är vår förhoppning att du erbjuds anställning på annan plats. Vi ser därför att du så snart du fått erbjudande om ett annat sommarjobb tackar nej till ditt feriearbete, genom att kontakta kontoret för Växjölöftet sommar.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 januari 2020
Jobb och företag