Torghandel - Stortorget Växjö

Varje helgfri onsdag och lördag är det torghandel på Stortorget i Växjö. Här kan Växjöborna handla alla möjliga sorters varor i en historisk och stimulerande stadsmiljö.

Torghandeln i Växjö under coronaviruset

Växjö kommun har gjort bedömningen att torghandeln kommer att vara öppen som vanligt, men att beslutet kan komma att ändras om nya beslut och rekommendationer kommer från regeringen eller ansvariga myndigheter.

Torghandeln är öppen onsdagar och lördagar

Torghandeln på Stortorget är öppen som vanligt på onsdagar och lördagar. Förbudet mot sammankomster och evenemang med fler än 50 personer gäller inte för de som vistas i folksamlingar på till exempel torg, köpcenter och liknande.

Besök inte torghandeln om du är sjuk eller tillhör en riskgrupp. Tänk också på att hålla avståndet till andra besökare för att minska smittspridningen!

Om andra evenemang infaller på en dag när det brukar vara torgdag flyttas torghandeln. Information om detta (datum och tillfällig plats) finns längre ner på den här sidan.

Pris för hyra av torgplats

  • Fast helplats, 4 x 3,5 meter kostar 4 000 kronor per år.
  • Fast halvplats, 2 x 3,5 meter kostar 2 000 kronor per år.
  • Tillfällig helplats, 4 x 3,5 meter kostar 200 kronor per dag.
  • Tillfällig halvplats, 2 x 3,5 meter kostar 100 kronor per dag.

Observera! Torgplats kan endast betalas med bankkort.

Tillfälliga platser på Stortorget

Tillfälliga platser fördelas av torgmästare, klockan 07.00, på den aktuella torgdagen. Platser kan inte bokas i förväg. Vid evenemang, då torghandel flyttas till Norrtull, kan tillfälliga platser inte erbjudas. Fast plats som inte tagits i bruk av ordinarie "torgare", klockan 07.00, kommer att hyras ut av torgmästare som tillfällig plats.

För avanmälan av fast torgplats, ring telefonnummer 072-383 61 72 (tjänstgörande torgpersonal) eller skicka e-post till parkering@vaxjo.se

Övriga frågor hänvisas till telefonnummer 0470-410 00 (Växjö kommuns kontaktcenter).

Avgift för elanslutning

Observera att det för elanslutning tillkommer en kostnad för 1-fas 10 amp med 40 kronor per dag eller 3-fas 16 amp med 70 kronor per dag.

Fri parkering inom zon 2

Parkeringsplatserna i Växjö centrum är indelade i olika zoner. Parkeringsplatserna har olika avgifter. Det är alltid fri parkering inom zon 2 på lördagar.

Ändrade dagar för torghandel 2020

  • Fredag 30 oktober ersätts istället för lördag 1 november
  • Onsdag 23 december - enda torgdagen under julveckan

Ändrade dagar för torghandel 2021

  • Tisdag 5 januari ersätts istället för onsdag 6 januari
Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2020
Jobb och företag