Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Hyra ut lediga lokaler

Hyr du ut kommersiella lokaler såsom kontor, butiker, verkstäder, lager eller liknande? Växjö kommun kommer i kontakt med många företag som söker lokaler så för att göra det lättare för dem att hitta lediga lokaler, och lättare för dig som fastighetsägare att hitta nya hyresgäster, har vi två enkla och kostnadsfria tjänster att erbjuda.

Växjö kommun använder Lokalguiden för att hantera vårt mark- och lokalregister, och det är hit vi hänvisar företag som söker lokaler i första hand. Lediga lokaler presenteras både direkt på kommunens webbplats och på www.lokalguiden.selänk till annan webbplats. Du som är fastighetsägare kan tack vare vårt samarbete med Lokalguiden annonsera dina lediga lokaler utan kostnad.

Börja med att skapa ett användarkonto genom att gå in på www.lokalguiden.se/hyr-ut-lokallänk till annan webbplats, välj Växjö kommun under alternativ 3 och fyll i formuläret. Sedan kan du kostnadsfritt börja lägga upp annonser för dina lediga lokaler, men kom ihåg att uppdatera dina annonser när du hyr ut någon lokal eller får nya lediga lokaler. Lokalguiden kommer att påminna dig om uppdateringen med jämna mellanrum.

Annonserar du lediga lokaler direkt på den egna hemsidan och vill slippa uppdatera på flera platser? Då erbjuder Lokalguiden även en betaltjänst där du hanterar lokalerna på den egna sidan medan de dagligen uppdaterar annonserna automatiskt lokalguiden.se. För mer information kontakta kommun@lokalguiden.se.

Sändlista lokalförfrågningar

I de fall företaget inte hittar rätt lösning via mark- och lokalregistret erbjuder Växjö kommun en enkel e-tjänst där vi kan skicka ut en förfrågan i vårt nätverk av fastighetsägare. Företaget fyller i ett förfrågningsunderlag där de presenterar sin verksamhet och preciserar sina behov och önskemål. Förfrågningarna skickas alltid till alla de fastighetsägare som önskar vara med på sändlistan och har du en tänkbar lösning för företaget tar du kontakt direkt med den kontaktperson som finns angiven i förfrågan.

Vill du vara med på sändlistan så skicka en e-post till naringsliv@vaxjo.se med information om namn, företag och kontaktuppgifter. Beskriv också gärna kort var du har fastigheter och vilken typ av lokaler du hyr ut. 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 september 2020
Jobb och företag