Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Kontor

I Växjö finns en stor variation av tjänsteföretag, inte minst inom ITK-sektorn som utvecklas starkt och där Växjö idag är Sveriges näst starkaste region baserat på andelen anställda inom sektorn. Det finns ett antal större och mindre företagsbyar i Växjö, och flera nya attraktiva kontorsmiljöer på väg att växa fram runt om i staden. Gemensamt för alla är en kraftig expansion och en stark önskan från företag att etablera sig där.

Växjö City

Mitt i centrala Växjö finns många attraktiva kontorsmiljöer, både i form av kontorshotell och vanliga kontor. Här varvas kontoren med bostäder, butiker, restauranger, caféer och kultur. Här pågår omvandlingen av Växjö stationsområde från en klassisk järnvägsstation till en levande del av staden med handel, kontor, bostäder och en hållbar trafiklösning för en stad med 100 000 invånare. Här invigdes också Växjös nya och Sveriges fjärde World Trade Center (WTC) under hösten 2016. WTC skapar ett nytt landmärke i staden och knyter ihop Växjö med alla World Trade Centers runt om i världen.

Videum Science Park

På campusområdet vid Linnéuniversitetet finns Videum Science Park med drygt 100 företag, organisationer och institut med runt 600 anställda. Videum jobbar efter devisen "Idéer föds där människor möts" och skapar olika typer av mötesarenor som gör det lätt att träffa andra företagare och dra nytta av varandras och universitetets kompetenser. Läs mer: www.videum.se/scienceparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsstaden I11

Basen i Företagsstaden I11 är byggnaderna runt den gamla kaserngården. Själva kaserngården är förvandlad till ett mindre torg. Alla kaserner är ombyggda till nya moderna och miljökloka kontor. Det är bara de klassiska exteriörerna och sparade inredningsdetaljer som påminner om tiden då I11 var ett infanteriregemente. De totalrenoverade och specialanpassade kasernbyggnaderna inrymmer nu cirka 90 företag med cirka 1 200 anställda. Fastigheterna ägs av Castellum. Läs mer: www.castellum.se/har-finns-vi/vaxjo/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arenastaden

I området kring anrika Värendsvallen har flera nya arenor växt fram med Vida Arena (ishockey), Myresjöhus Arena (fotboll), Telekonsult Arena (friidrott) och Fortnox Arena (innebandy). Nu tas nästa steg i utvecklingen av Arenastaden där flera bostads-, kontors- och hotellprojekt kommer att tillföra en ny dimension till området. Här byggs bland annat Icon Växjö, en spektakulär byggnad på 20 våningar med bland annat bostäder, kontor, hotell och skola, samtidigt som Arton24 bygger två nya kontorsbyggnader på åtta våningar med bland annat ett nytt huvudkontor till Fortnox.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 september 2020
Jobb och företag