Dags för Digitala veckan 2017

Den 27 mars till den 4 april arrangerar IEC Digitala veckan 2017 i Linnéregionen.
Under Digitala veckan kan du ta del av en en mängd olika event med föreläsningar, workshops och träffar.

Målet med Digitala veckan är att besökarna ska få med sig en portion ny kunskap, nya kontakter – kanske till och med en ny arbetsgivare – och dessutom ha roligt under tiden. För det finns gott om växande IT-företag i regionen.
– Enligt en undersökning som IEC genomfört tillsammans med Linnéuniversitetet finns det i Linnéregionen i dag 1 500 företag som sysselsätter drygt 13 000 medarbetare och tillsammans omsätter cirka 40 miljarder kronor inom IT-sektorn, säger Björn Lundsten, IEC:s projektledare för Digitala veckan i Kronoberg län.

På måndag den 27 mars startar Digitala veckan med en digibrunch om det nya spetsforskningscentret DISA i Växjö och vad det kommer att innebära i form av nya möjligheter för regionens IT-företag. Parallellt med detta bjuder den nya eHälsomyndigheten i Kalmar in till en eftermiddag i e-hälsans tecken. Två event som webbsänds och även kommer att kunna följas på distans.

Tisdagen är företagens dag där Nordea håller föredrag om att lyckas som företag och gör bättre affärer på nätet medan Visma Spcs bjuder in till Afterwork.

Onsdagen bjuder på flera stora event och huvudnummer som Tjäna pengar på att digitalisera i Växjö och AI från hälsa till processindustri i Kalmar. Dessutom delas Stora IT-kompetenspriset ut till det företag i regionen som utmärkt sig speciellt inom utbildning och kompetensutveckling.

Under torsdagen hålls föredrag om hur industrin i Kronobergs län kommer att digitaliseras och seminarium om att göra digitala affärer med Kina. På torsdagen startar även IEC:s och Videums Hackathon för företag, en tävling i programmering där de olika lagen får i uppgift att ta fram en lösning på ett givet problem på 24 timmar.

På fredagen utses vinnaren av en jury efter att de tävlande gått i mål och redovisat sina lösningar. Vinsten är Stora Utvecklarpriset och årets tävling kommer att kretsa kring Videums nya VR-studio.

Vill du delta på något eller några event är du också varmt välkommen att delta. Flertalet kräver dock registrering och några är redan fullbokade. Men vi har vikt några platser för pressen så hör av dig så fort som möjligt om du är intresserad så ska jag försöka ordna en extra plats till dig.

Du hittar hela programmet på digitalaveckan.se/program/ Länk till annan webbplats.

För mer information, kontakta:
Björn Lundsten, projektledare i Kronobergs län, tel 070-7361577, bjorn.lundsten@iec2020.se
Petter Hammarbäck, kommunikatör på IEC, 070-675 21 57, petter.hammarback@iec2020.se

Om Digitala veckan och IEC
IEC är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, det offentliga och Linnéuniversitetet med mål att stärka och göra Linnéregionen till en mer attraktiv region att arbeta, forska, studera och driva företag i.
Digitala veckan pågår mellan den 27 mars och den 4 april. Se mer på http://digitalaveckan.se/ Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017