Visma vann stora IT-kompetenspriset

Stora IT-kompetenspriset 2017 tilldelas Visma Spcs som jurun menar visat på ett genuint intresse och ansvarstagande för kompetensfrågor. På bilden Sanna Lindkvist från Visma och kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje som delade ut priset.

– Syftet med priset är att utse en arbetsgivare som arbetat strategiskt och engagerat med kompetensutveckling av egen personal och samverkat med utbildningsanordnare/studerande kopplat till IT-relaterade utbildningar för att säkra den framtida kompetensförsörjningen på ett föredömligt sätt, förklarar Diana Unander Nordle som är projektledare för forskning och utbildning på IEC.

Därför vann Visma Spcs
Enligt juryns motivering har Visma Spcs visat på ett genuint intresse och ansvarstagande för kompetensfrågorna såväl internt som externt. Med en välgrundad samverkan med utbildningar på alla utbildningsnivåer från gymnasium till universitet.

Externt tar det sig uttryck i ett starkt engagemang i utbildningarna och i att möta och lära känna studenterna både direkt kopplat till studierna och under mer sociala former. Visma Spcs har under det gångna året stärkt sin samverkan med gymnasiet.

–Vi är oerhört glada och stolta över att få ha pokalen hos oss. Att jobba aktivt med att stärka IT-kompetensen är viktigare än någonsin och vi kommer definitivt att göra ännu mer framöver, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

Tio finalister
Vinnaren korades bland tio finalister som in sin tur nominerats bland ett 40-tal företag som rekommenderats av olika utbildningssamordnare i regionen. De tio företagen som utmärkte sig är, förutom Visma Spcs: Beanloop, Bluegarden, Infomaker, IST, Meridium, Play’n GO, Sigma IT Consulting, Softwerk och Växjö kommuns IT-enhet.

Läs mer här! Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017