IEC och universitetet digital resurs för region

Efter sex år som EU-projekt är forsknings- och samverkansprojekt IEC, med fokus på den digitala sektorn, på väg att bygga upp en ideell medlemsstyrd förening som fortsätter arbetet.– Det ska bli basen för ett tidsbeständigt kluster och det är underbart att engagemanget är så stort, säger projektledare Lars Hornborg.

I nätverket ingår drygt 220 IT-företag i Linnéregionen. Sedan årsskiftet har drygt 50 företag löst medlemskap och därmed ett ekonomiskt åtagande som ska säkerställa IECs fortlevnad när EU-projektet upphör vid årsskiftet.
Lars Hornborg påpekar att IEC inte bara månar om IT-bolag utan är en resurs för företag i regionen som behöv hjälp med digitalisering.

Diana Unander Nordle är IECs projektledare inom forskning och utbildning. Hon tipsar om skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom den digitala sektorn som Linnéuniversitetet, näringslivet och KK-stiftelsen har tagit fram.
– Intresset är stort och vi hoppas att fler ska se Linnéuniversitetet som en plats för avgiftsfri kompetensutbildning med kurser anpassade för industrin. Även de som inte har universitetspoäng motsvarande en kandidatexamen kan ansöka och få arbetslivserfarenhet validerad, säger Diana Unander Nordle.

De tillgängliga kurserna finns inom områden Agil produkt- och tjänsteutveckling, Webb och mobil utveckling samt Digital marknadsföring. Ytterligare områden är under utveckling.

Läs mer om kurserna här https://lnu.se/expertkompetensIT Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017