Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

​Växjö nu på andra plats bland större städer i företagsranking

Idag presenterade Svenskt näringsliv sin årliga företagsrankning, som bygger på företagarnas egna svar kring hur de upplever företagsklimatet i den kommun där de verkar. Växjö hamnar på en 33:e plats bland landets 290 kommuner, och tappar därmed 20 placeringar.

De flesta av de större städerna backar och placerar sig fortfarande efter Växjö, förutom Helsingborg som klättrar till plats 13. Växjö hamnar därmed på en andra plats bland alla Sveriges större städer.

- Jag antar nu utmaningen att återta förstaplaceringen bland större städer. Växjö växer och vi är beroende av att företagsklimatet är i absolut toppklass för att säkra jobben, tillväxten och skattekraften i framtiden. Vi jobbar nu med att analysera materialet och undersöka vår förbättringspotential, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

Bäst i Kronoberg är Markaryd som klättrar till en 15:e plats och årets raket är Älmhult som klättrar från plats 137 till 97. Tappar mest gör Tingsryd som hamnar på plats 260. I Kronoberg har 856 företagare svarat på enkäten.

Läs mer om Svenskt näringslivs ranking, enkätundersökningen och se var de övriga kommunerna hamnar på foretagsklimats webbplats Länk till annan webbplats.

Topp fem i Sverige

Solna
Sollentuna
Nacka
Härryda
Danderyd

Topp fem i kategorin större städer

Helsingborg 13
Växjö 33
Karlstad 74
Kalmar 75
Halmstad 103

Senast uppdaterad: 7 mars 2022